SUBWAY Kansallinen Liiga: ONS – KuPS 1-6 (0-2)

Wilma Forsblom, Aino Kröger (3) ja Saga Kaikkonen (2) maalinteossa Oulussa

Kuopion Palloseuran sarjakausi Subway Kansallisessa Liigassa jatkuu voitokkaissa tunnelmissa. KuPS hankki lauantaina jo kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun ONS kukistui Oulussa pelatussa kymmenennen sarjakierroksen vierasottelussa suurinumeroisesti 1-6. Hyökkääjä Aino Kröger viimeisteli Raatin stadionilla komean hattutempun, vaihdosta kentälle päässyt hyökkääjä Saga Kaikkonen osui kahdesti ja hyökkääjä Wilma Forsblom onnistui maalinteossa kertaalleen.

Forsblom viimeisteli oululaismaalin edustalta helponlaisesti 0-1 Gentjana Rochin syötöstä (20 min). Kröger viimeisteli 0-2 juuri ennen taukoa (44 min). ONS-hyökkääjä Sara Sievistö kavensi 1-2 heti toisen puoliajan alussa (47 min), jonka jälkeen KuPS meni menojaan. Kröger teki kaksi seuraavaa osumaa 1-3 ja 1-4 (72 min ja 76 min) ja vaihdosta sisään tullut Kaikkonen niittasi loppuminuuteilla vielä kaksi komeaa osumaa 1-5 ja 1-6 (89 min ja 90+3 min). Kuopiolaiset olivat ottelussa pelillisesti parempia ansaiten komean voittonsa. Kolme kuukautta sivussa ollut keskikenttäpelaaja Emmi Siren teki Oulussa onnistuneen paluun pelikentille pitkään kestäneen poissaolonsa jälkeen: Emmi tuli toisella puoliajalla vaihtopelaajana kentälle päästen pelaamaan viimeisen puolituntisen.

”Emmi teki hyvän paluun ja pelasi tosi hyvän puolituntisen, se oli tuttua Emmiä. Paluu on tosi hyvä juttu meille kuten Ainon hattutemppukin ja Sagan kaksi hienoa maalia vain muutaman peliminuutin sisään. Lopputulos ja voitto on ansaittu, vaikka aika tahmeata tänään olikin. Peli lähti meiltä alussa hyvin liikkeelle, mutta sen jälkeen oli vähän vaikeata. Syöttöjä ei oikein tahdottu saada omille ja helppoja perusvirheitä tuli aika paljon ja tämä kieltämättä vähän yllätti nyt. Pientä turhautumistakin alkoi näkyä. Pelaamisessa oli tänään monta pientä ongelmaa, mutta loppu hyvin kaikki hyvin”, päävalmentaja Pauliina Miettinen kuvaili helteisessä säässä pelattua vierasottelua.

Joukkueiden välinen tasoero tuli kuitenkin lopulta esiin ja kuopiolaiset tekivät Oulussa riittävän hyvän työmäärän kolmea sarjapistettä varten. ”Iso krediitti pitää antaa erityisesti kaikille vaihtopelaajillemme, he onnistuivat tosi hienosti. Kaikki ottelut ovat aina erilaisia pelejä, eikä vieraissa ole koskaan helppoa. Tänään me pelasimme liian hidasta peliä ja pelaamisessa pitäisi olla enemmän tempoa”, päävalmentaja totesi. KuPS-joukkue jää nyt viikon mittaiselle kesätauolle ja liigakausi jatkuu seuraavan kerran sunnuntaina 2.7. FC Honkaa vastaan.

Subway-tähdet: Aino Kröger 2, Anni Hartikainen 2