SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – TiPS 5-1 (1-0)

Emma Peuhkurinen, Maja Göthberg, Aino Kröger, Gentjana Rochi ja Aada Törrönen maalinteossa

Sarjajohtaja Kuopion Palloseura jatkaa voitokasta menoaan Subway Kansallisessa Liigassa. Sunnuntaina oli sarjakakkosena olleen Tikkurilan Palloseuran vuoro taipua vahvasti pelaavan kuopiolaisjoukkueen edessä. KuPS nousi kuudennen sarjakierroksen kotiottelussa suurinumeroiseen kotivoittoon etenkin erittäin vahvan toisen puoliajan ansiosta ja jokaiselle viidelle osumalle löytyi eri viimeistelijä.

Emma Peuhkurinen aloitti keltamustat maalijuhlat

Viime vuoden hopeamitalijoukkue TiPS tuli Kuopioon päättäväisenä ja lähti hyökkäämään heti aloitusvihellyksestä lähtien. TiPS hallitsi pelitapahtumia pitkään, kunnes KuPS iski ensimmäisen osumansa kulmapotkutilanteesta: Emma Peuhkurisen keskittämä kulmuripallo livahti etualanurkasta sisään ja keltamusta siirtyi 1-0-johtoon (35 min). KuPS iski toisen puoliajan alussa kaksi lisäosumaa nopeaan tahtiin, kun puolustaja Maja Göthberg viimeisteli ensin 2-0 keskikenttäpelaaja Anni-Maija Kauppilan syötöstä (48 min) ja hyökkääjä Aino Kröger laukoi heti perään 3-0 (50 min).

TiPS ei pystynyt enää tämän jälkeen nousemaan ja kuopiolaishyökkääjät Gentjana Rochi sekä Aada Törrönen pääsivät kaunistelemaan maalilukemia jo 5-0:aan (72 min ja 78 min). Rochi viimeisteli jo tämän kauden kymmenennen liigaosumansa. TiPS onnistui lopussa kaventamaan Oona Sirenin osumalla (90 min). KuPS jatkaa ylivoimaisessa sarjajohdossa maalieron ollessa nyt 20-2. Puolustaja Nanne Ruuskanen palkittiin nyt illan parhaana pelaajana kolmella Subway-tähdellä, maalinteossa onnistunut puolustaja Göthberg hankki kaksi tähteä ja maalipyssy Rochi hankki yhden tähden.

Ojala: ”Älyttömän hieno suoritus joukkueelta”

Sunnuntainen kotivoitto oli koko joukkueen upea työnäyte. 5-1 on komea lopputulos tiiviin peliviikon päätteeksi. ”Kolmas peli kahdeksan päivän sisään, yhdeksän pistettä ja viisi maalia kärkipelissä. Tämä on joukkueelta älyttömän hieno suoritus”, päävalmentaja Ollipekka Ojala kiitteli joukkuettaan hienon voittopelin jälkeen. Joukkueen peliesitys vain parani paranemistaan tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen.

”Maalit rentouttavat pelaamista. Ensimmäisellä puoliajalla me reagoidaan vastustajan tekemiseen ja sitä kautta se ero löydetään. Me pelasimme hyvää joukkuetta vastaan ja olimme hyviä silloin kun piti tehdä maaleja. Tekopaikoissa me olimme teräviä ja niissä näkyy pelaajien laatu. Parasta tässä on se, että me pystymme tekemään asioita vieläkin paremmin. Voitto oli ansaittu, mutta ei tämä ole vieläkään meidän parastamme”, päävalmentaja muistutti.

”TiPS pelasi tänään hyvin, paikkoja he eivät kuitenkaan saaneet. Pieniin pelillisiin asioihin me voisimme vielä löytää parannusta, esimerkiksi prässin aloittamiseen ja oman boksin puolustamiseen. Valmentaja löytää aina jotain parannettavaa”, Ojala toteaa.