SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – PK-35 Vantaa 7-0 (0-0)

Sarjajohtaja Kuopion Palloseura esitti huikean maalintekonäytöksen toisella puoliajalla

Kuopion Palloseura jatkoi voitokasta menoaan Subway Kansallisen Liigan lauantai-kierroksella. Sarjajohdossa oleva KuPS murjoi sarjakolmosena olevan PK-35 Vantaan peräti 7-0 tehokkaan toisen puoliajan ansiosta. Keskikenttäpelaaja Oona Siren ja hyökkääjä Gentjana Rochi tekivät kumpikin kaksi osumaa, keskikenttäpelaaja Emmi Siren sekä hyökkääjät Anna-Stina Simonen ja Aino Kröger osuivat kertaalleen. Väre Areenalla vietettiin jälleen kerran hienoja maalijuhlia yleisön kannustaessa upeasti.

KuPS lähti hyökkäämään täydellä voimalla heti alkuvihellyksestä lähtien, muttei pystynyt iskemään maaleja useista mainioista tekopaikoistaan. Kotijoukkueen pelaaja ajautui paitsioasemaan peräti 11 kertaa ensimmäisen puoliajan aikana. Maalihanat aukesivat kunnolla pian tauon jälkeen. Emmi Siren pääsi rankaisemaan vastustajaa tämän onnettoman puolustusvirheen johdosta 1-0 (47 min) ja Rochi iski nopeaan tahtiin 2-0 ja 3-0-osumat (52 min ja 58 min), minkä jälkeen peli oli taputeltu. Loppuaika oli keltamustaa tyylittelyä vastustajan pudottua kotijoukkueen vauhdikkaasta kyydistä. Oona Siren teki 4-0 (73 min), Emmi Siren teki 5-0 (76 min), Anna-Stina Simonen viimeisteli tämän pelikauden ensimmäisen liigamaalinsa 6-0 (84 min) ja Aino Kröger latasi loppulukemiksi 7-0 (87 min).

KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala oli tyytyväinen toisen puoliajan tehokkaaseen maalintekonäytökseen. ”Ensimmäisellä puoliajalla vastustaja puolusti hyvin, emmekä me saaneet luotua kovin montaa vaaranpaikkaa. Pelissä oli turhaa kiirettä ja hosumista, kun jokainen halusi ratkaista kärkipelin heti. Tauolla me korostimme kopissa, että meidän on maltettava pelata toisella puoliajalla. Tiloja alkoi löytyä enemmän ja 1-0-maalissa napsahti. Peli oli täyskontrollissamme ensimmäisellä puoliajalla ja toinen puoliaika oli samaa. Loppunumerot ovat meidän omaa hyvyyttämme”, päävalmentaja alleviivasi.

Maalivahti Fanny Söderström pääsi jälleen pelaamaan helponlaisen nollapelin. Uusi amerikkalaishyökkääjä Jada Talley pelasi ensi kertaa kotiyleisön edessä esittäen muutaman vauhtiohituksen, mutta tottuminen uuden joukkueen pelitapaan ottaa oman aikansa. ”Hän tarvitsee selkeän juoksuroolin vastustajan tiiviin puolustusryhmityksen selustaan. Hänellä on kaikki hyvän pelaajan ominaisuudet tulla ratkaisemaan tiukkoja ja tasaisia pelejä. Tämä peli repesi toisen puoliajan alun maaleihin, me olimme tehokkaita, onnistujia oli paljon ja pelaajat esittivät parastaan”, Ojala kiitteli.

KuPS-joukkueen pelikausi jatkuu seuraavaksi eurokentillä. Ensi viikolla ohjelmassa on UEFA Champions Leaguen alkukarsintaturnaus, joka pelataan neljän joukkueen voimin Puolassa Lodzin kaupungissa. KuPS lähtee tiistai-aamuna matkustamaan kohti Puolaa ja ensimmäinen ottelu on edessä ensi viikon torstaina.

Subway-tähdet: Oona Siren 3, Gentjana Rochi 2, Maja Göthberg 1