SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – PK-35 Vantaa 6-1 (3-0)

Hartikainen (2), Forsblom, Rochi, Silva Santos ja Kröger maalinteossa hienossa kotivoitossa

Kuopion Palloseuran sarjakausi Subway Kansallisessa Liigassa jatkuu voitokkaissa tunnelmissa. Vantaalainen PK-35 kukistui Väre Areenalla pelatussa yhdeksännen sarjakierroksen kotiottelussa maalein 6-1 vakuuttavan peliesityksen jälkeen. KuPS-joukkue hyökkäsi vauhdilla ja voimalla heti alusta alkaen ja tiukasti taistellut vastustajajoukkue joutui taipumaan vahvan keltamustan hyökkäysvyöryn alla.

Laitahyökkääjä Anni Hartikainen oli kotijoukkueen tehopelaaja kahdella osumallaan ja kahdella maalisyötöllään. Mainion pelin pelannut Anni palkittiin ansaitusti kolmella Subway-tähdellä kentän parhaana pelaajana. Wilma Forsblom, Gentjana Rochi, Ana Paula Silva Santos ja Aino Kröger osuivat kukin kertaalleen Väre Areenan hienossa kesäillassa. Koko joukkue pelasi erinomaisen ottelun uuden päävalmentajan Pauliina Miettisen johdolla.

Kuusi taidokkaasti rakennettua täysosumaa

KuPS viimeisteli heti ensimmäisellä puoliajalla kolme komeaa täysosumaa. Nopea hyökkäys huipentui Silva Santosin syöttöön, josta Forsblom viimeisteli 1-0 (10 min). Jatkoa seurasi pian, kun Hartikainen karkasi vasemmasta laidasta läpi ja syötti maalin eteen Rochille, joka teki hallitusti 2-0 (14 min). Kolmas osuma tuli jälleen nopean hyökkäyksen päätteeksi, kun Silva Santos pelasi pallon laitaan Lavdije Begollille ja Hartikainen täräytti Begollin oivallisesta takaviistosyötöstä komeasti 3-0 (18 min). Näissä numeroissa mentiin tauolle.

Kuopiolaisten ylivoima jatkui toisellakin puoliajalla vakuuttavalla tyylillä. Silva Santos viimeisteli 4-0 tarkalla alanurkkalaukauksellaan (60 min), Aino Kröger laukoi Hartikaisen mainiosta pystysyötöstä 5-0 (81 min) ja Hartikainen viimeisteli itse 6-0 nopean vastaiskun päätteeksi (89 min). PK iski lopussa kavennusmaalin Liina Tervon onnistuessa tarkassa kaukolaukauksessaan (90 min). Päävalmentaja Pauliina Miettinen oli tyytyväinen kotijoukkueen vahvaan peliesitykseen sekä erityisesti hienosti rakennettuihin maalitilanteisiin, jotka myös tuottivat kaunista satoa viidensadan kotikatsojan iloksi.

”Tämä stadion on meidän talo, jossa me emme halua hävitä”

”Kyllä olen tyytyväinen näkemääni. Me teimme tänään erittäin hienoja ja mahtavan laadukkaita maaleja. Tauolla me sovimme pukukopissa, että loppuun saakka me yritämme tehdä niitä. Oma pelisuunnitelmamme toteutui hyvin alusta alkaen, emmekä me lopettaneet pelaamista toisella puoliajalla. Muutamia pitkiä palloja siinä heitettiin, ihan tyylikäs esitys meiltä ja erityisesti tilanteidenvaihdot olivat hyviä”, päävalmentaja kiitteli keltapaitojen voitontahtoista peliesitystä.

Miettinen sai näin onnistuneen kotidebyytin uutena KuPS-valmentajana. ”Voitto on aina voitto. Tämä stadion on meidän talo, jossa me emme halua hävitä. Olen ylpeä joukkueesta ja pelaajista, he pelasivat tänään toisilleen. Me maltettiin pelata ja pitää palloa ja olen erittäin tyytyväinen tekemistämme maaleista, ne kaikki olivat tosi hyvin rakennettuja tilanteita. Maltti ja luovuus näkyivät niissä. Näin meidän pitääkin pelata ja kotona meidän pitää dominoida”, valmentaja korosti.

Subway-tähdet: Anni Hartikainen 3, Liina Nora 2, Roosa Toivainen 1