Subway Kansallinen Liiga: KuPS – PK-35 Vantaa 3-0 (2-0)

Roosa Ariyo, Selja Leiwo ja Tao Stark laukoivat Kuopion Palloseuran jälleen voittokantaan

Subway Kansallisessa Liigassa pelaava Kuopion Palloseura onnistui keskiviikkoiltana omassa voittojahdissaan kolmen peräkkäisen voitottoman pelin jälkeen. Vastustajaksi saapunut PK-35 Vantaa kukistui maalein 3-0 kotijoukkueen hallitsemassa ottelussa, jossa keltamusta jyräsi ansaittuun voittoon ratkaisupelaajiensa Roosa Ariyon, Selja Leiwon ja Tao Starkin voimin.

Ariyo nimettiin tänään ensimmäistä kertaa keltamustan aloituskokoonpanoon tällä liigakaudella ja hän pääsikin aloittamaan ensitahdit kotijoukkueen hienolle voitolle. Ensimmäistä puoliaikaa oli pelattu 23 minuuttia, kun laitapuolustaja Sanni Kouva lähetti mainion keskityspallon PK:n maalin edustalle ja Ariyo puski taidokkaasti 1-0 tehden tämän kauden ensimmäisen liigamaalinsa. Maalitykki oli tyytyväinen kotijoukkueen voitontahtoiseen esiintymiseen ja kolmeen arvokkaaseen sarjapisteeseen.

”Ensimmäisellä puoliajalla me pidimme paljon palloa. Toisella puoliajalla peli tasoittui, meidän omassa pelissämme oli kuitenkin koko ajan kova intensiteetti ja me riistettiin palloa paljon. PK on aina taitava ja kova vastustaja, mutta tänään he eivät kuitenkaan päässeet täysin hyödyntämään omia vahvuuksiaan. Tuntui todella hyvältä pelata tänään 60 minuuttia ja on tosi kiva fiilis palata kentälle. Nolla pysyi tänään meidän omassa päädyssä ja se on tosi tärkeätä. Tämä voitto on helpottava tulos meille kaikille”, maalintekijä iloitsi.

Hyökkääjä tunkeutui uuteen tekopaikkaan puolen tunnin kohdalla, jolloin Ariyon napakka veto kimposi maalitolpasta Leiwon ulottuville ja puolustaja pääsi sijoittamaan läheltä 2-0 tehden tämän kauden toisen liigaosumansa. Leiwo onnistui maalinteossa myös edellisessä liigapelissä viime lauantaina. Stark kruunasi ansaitun kotivoiton toisen puoliajan 3-0-osumallaan.

”Olen tosi tyytyväinen oman boksin puolustamiseen tässä ottelussa”

Keskiviikkoillan liigaottelu eteni pääasiassa kotijoukkueen vahvassa hallinnassa ja PK oli ajoittain pahassa sillassa. Päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi oli tyytyväinen voittoon ja kolmeen arvokkaaseen sarjapisteeseen. ”Tärkeät kolme pistettä saatiin ja nyt tehtiin maaleja. Tämä on meidän toinen nollapelimme tällä liigakaudella, se ensimmäinen nollapeli tuli liigakauden avausottelussa Maarianhaminassa”, päävalmentaja totesi.

Pelaamisessa oli riittävästi oikeanlaista meininkiä ja vaarallisuutta voiton saavuttamiseksi. ”Tänään me menimme enemmän sisään vastustajan boksiin ja selustaan. Sinne kuljetettiin ja keskitettiin palloa ja meidän ensimmäinen maalimme on hyvä esimerkki siitä. Vielä enemmänkin me olisimme voineet olla vaarallisia. Meidän oman prässimme intensiteetti oli tänään kiitettävän korkealla tasolla”, päävalmentaja kiitteli.

Kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen oli myös aiempaa terävämpää ja hieman suoraviivaisempaa. ”Osittain näin oli ja meidän hyökkäyspelimme on menossa hieman parempaan suuntaan. Me luomme enemmän maalitilanteita kuin vastustajat ja vieläkin enemmän me voimme luoda vaaratilanteita. Vastustaja pidettiin tänään pois vaarapaikoilta. Olen tosi tyytyväinen oman boksin puolustamiseen tässä ottelussa ja siitä se nollapelikin johtuu. Se on tänään kaikkein tärkeintä”, päävalmentaja korosti.

Subway-tähdet: Ana Paula Silva Santos 3, Tao Stark 2, Roosa Toivanen 1