SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – PK-35 Vantaa 2-2 (1-0)

Yuuka Kurosaki sekä Ana Paula Silva Santos maalinteossa keskiviikkoillan jännitysnäytelmässä

Subway Kansallista Liigaa johtava Kuopion Palloseura ei onnistunut keskiviikkoiltana ratkaisemaan tämänvuotista liigamestaruutta itselleen. Suomen Cupin sunnuntaina voittaneet kuopiolaiset lähtivät toiveikkain mielin hakemaan voittoa keskiviikkoillan tärkeästä kotipelistään, jossa vastustajana oli sitkeästi taisteleva PK-35 Vantaa. Mestaruussarjan 21:n sarjakierroksen ottelu päättyi lopulta tasapeliin 2-2 värikkäiden ja yllättävien käänteiden jälkeen.

KuPS hallitsi omaa kotipeliään jälleen mielin määrin alusta loppuun saakka päästen kahdesti johtoasemaan. Yuuka Kurosakin ja Ana Paula Silva Santosin osumat eivät kuitenkaan kantaneet voittoon saakka ja kun sarjakakkosena oleva HJK voitti samaan aikaan oman vierasottelunsa Maarianhaminassa, kutistui kuopiolaisten kuuden pisteen mittainen sarjajohto enää neljään pisteeseen. Päättymäisillään olevaa sarjakautta on jäljellä enää kaksi ottelukierrosta, joiden aikana kiristynyt mestaruustaistelu tulee lopullisesti ratkeamaan.

PK säikytteli kuopiolaisyleisöä ottelun alkuminuuteilla osumalla KuPS-maalin ylärimaan. KuPS otti pelinhallinnan vankasti itselleen ja vyörytti näyttäviä hyökkäyksiä kohti vantaalaisten maalia. Ensimmäinen onnistuminen tapahtui puolen tunnin jälkeen, kun vierasjoukkue avasi peliä hieman huolimattomalla tavalla omassa kenttäpäädyssään ja Kurosaki pääsi rankaisemaan laukomalla terävästi 1-0 kapteeni Gentjana Rochin syötöstä (36 min). Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Ilona Walta ja Reetta Suomela onnistuivat nostamaan PK:n tasoihin

KuPS jatkoi vahvaa jyräämistään toisellakin puoliajalla, kunnes taitava PK pääsi iskemään takaisin. Ilona Walta onnistui etenemään hyökkäysalueella hyvään laukaisupaikkaan laukoen pallon vastustamattomasti kuopiolaisverkkoon: 1-1 (70 min). HJK johti samaan aikaan Maarianhaminassa 0-1, joten kuopiolaisten sarjajohto oli tässä vaiheessa kutistumassa neljän pinnan mittaiseksi. Kotiyleisö sai kuitenkin pian uutta juhlittavaa, kun Emmi Sirenin keskittämästä kulmapotkusta kehittyi tiukka maalinedusruuhka jonka seasta Silva Santos pääsi täräyttämään riemukkaan 2-1-johtomaalin (75 min).

PK jatkoi sinnikästä yrittämistään ja sai palkintonsa 87 peliminuutilla, jolloin joukkue hankki kulmapotkun. KuPS-puolustus purki keskityspallotilanteen, mutta Reetta Suomela ehti ensimmäisenä paluupalloon ja laukaisi taidokkaasti ylänurkkaan 2-2. Jännitys tiivistyi entisestään kuuden lisäaikaminuutin aikana, jolloin kotijoukkue hankki vielä pari kulmapotkua sekä aivan viimeiseksi vaarallisen vapaapotkun 16-rajalta, joka kuitenkin ammuttiin vastustajan tiiviiseen muuriin. Keskiviikkoillan ottelu päättyi näin samaan lopputulokseen kuin edellinenkin kohtaaminen elokuun lopussa Myyrmäessä.

”Käsijarrua tuntui olevan päällä, riittävää tarkkuutta ja rentoutta puuttui myös”

HJK:n vierasvoitto merkitsi mestaruusratkaisun siirtymistä edelleen eteenpäin ja kuopiolaisten toiveikas keskiviikkoilta päättyi pettyneissä tunnelmissa. Keltamusta ei tällä kertaa yltänyt siihen parhaimpaansa, mitä olisi nyt tarvittu tärkeän pelin voittamiseksi. ”Tuntui siltä että vähän käsijarrua olisi ollut päällä. Riittävää tarkkuutta puuttui myös ja energiaa pitää nyt saada takaisin. Peli ei rullannut tänään toivotusti, sillä rentous ja energia puuttuivat. Pukukopissakin oli tänään ihmeellisesti hiirenhiljaista, on vaikea sanoa mistä se johtuu”, päävalmentaja Pauliina Miettinen arvioi ottelun pelitapahtumia.

KuPS-joukkueen kalenteriviikko jatkuu tiukalla tahdilla, sillä lauantaina edessä on seuraava liigapeli Espoossa. Joukkue lähtee reissamaan jo perjantaina ollakseen valmiina kovan kotijoukkueen FC Hongan kohtaamiseen. ”Tämä peli oli lähes täysin meidän omassa hallinnassamme, eikä PK paljoa päässyt pallon kanssa keskialueen yli. Emme näköjään kuitenkaan osaa pelata otteluiden viimeisiä minuutteja. Tämä tulos on tottakai meille iso pettymys, mutta ei tässä ole kauaa aikaa olla pettyneitä sillä seuraavaa peliä kohti pitää taas pian ponnistaa”, päävalmentaja muistutti.

Illan Subway-tähdet: Yuuka Kurosaki 3, Anni Hartikainen 2, Ilona Walta 1