SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – PK-35 5-0 (1-0)

Kuopion Palloseura varmisti runkosarjavoittonsa komealla maalijuhlalla

Subway Kansallista Liigaa johtava Kuopion Palloseura saavutti sunnuntaina historiallisen merkkipaalun. KuPS varmisti liigan runkosarjan voiton kukistettuaan PK-35:n maalein 5-0. Kuopiolaiset hallitsivat ottelun pelitapahtumia tuttuun tyyliin alusta loppuun saakka ja koko joukkueen hyökkäävä pelitapa tuotti viisi kaunista täysosumaa. Gentjana Rochi (2), Lavdije Begolli, Neea Berg ja Anni-Maija Kauppila onnistuivat viimeistelyssä ja sunnuntai-ilta päättyi iloisiin voitonjuhliin.

Rochi pääsi viimeistelemään heti alussa 1-0 (5 min) tehden tämän kauden 18:nnen liigaosumansa. Ottelu ratkesi nopeaan tahtiin toisen puoliajan alussa: Begollin (49 min), Bergin (53 min) ja Kauppilan (59 min) peräkkäiset osumat taittoivat vastustajan niskan ja lopussa Rochi viimeisteli rangaistuspilkulta vielä 5-0 tehden tämän kauden 19:nnen liigaosumansa. Keskikentän taistelija Berg teki tämän pelikauden ensimmäisen liigamaalinsa. ”Tuli keskityspallo, jossa puolustaja oli välissä. Irtopallo jäi ilmaan ja yläkulmassa oli tilaa laukoa sinne. Ottelu oli meidän hyvää hallintaa ja tilanteita rakennettiin monipuolisesti. Perustaso riitti tänään. Monipuolisuus on meidän vahvuutemme, me pystymme hallitsemaan peliä pallon kanssa ja ilman palloa”, Berg kuvaili voitokkaan ottelun luonnetta.

Maalivahti Emma Immonen torjui jälleen helponlaisen nollapelin. Päävalmentaja Ollipekka Ojala oli myös tyytyväinen omiensa esitykseen. Runkosarjavoitto on nyt varma ja viimeinen runkosarjaottelu on edessä Tampereella 28.8. Sen jälkeen alkaa syksyn loppusarja, jossa mitalit ratkotaan. KuPS on ollut runkosarjassa erittäin vahva ja aikoo olla vahva syksylläkin. ”Selkeä voitto. Siihen me olemme tosi tyytyväisiä, miten me heti tauon jälkeen tapoimme pelin. Meidän oma rutiinitasomme on tosi vahva ja toisen puoliajan alussa tulleet kolme peräkkäistä maalia katkaisivat tämän pelin”, Ojala arvioi ottelun painopisteitä.

Uusi amerikkalaispuolustaja Tiernny Wiltshire pääsi pelaamaan sunnuntaina ensiminuuttinsa keltamustissa täyttäen oman pelipaikkansa mallikkaasti. ”Esitys oli ihan OK. Hän tuo lisävaihtoehtoja meidän pelaamiseemme ja täytti oman paikkansa. Runkosarjavoitto on historiallista ja tämä on hieno voitto. Me olemme pelanneet hyvät asetelmat itsellemme syksyä varten”, päävalmentaja muistutti.

Puijottarien valitsema paras pelaaja: Maja Göthberg

SUBWAY-tähdet: Anni-Maija Kauppila 3, Lavdije Begolli 2, Gentjana Rochi 1

KuPS: Emma Immonen, Tiernny Wiltshire (74 min Saana Hartikainen), Gabriella Cuevas (26 min Janni Mönkkönen), Nanne Ruuskanen, Maja Göthberg (62 min Ella Vanhanen), Neea Berg (74 min Heidi Leppämäki), Allison Pantuso, Emma Peuhkurinen, Anni-Maija Kauppila, Lavdije Begolli, Gentjana Rochi