SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – PK-35 4-0 (3-0)

Kuopion Palloseuran vakuuttava voittokulku jatkui lauantaina Väre Areenalla

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkuu voitokkaissa tunnelmissa. KuPS hankki lauantaina jo viidennen peräkkäisen voittonsa kukistamalla PK-35:n maalein 4-0. Puolustaja Hannah Sharts, hyökkääjä Aino Kröger, hyökkääjä Wilma Forsblom ja laitapelaaja Anni Hartikainen onnistuivat maalinteossa helteisellä Väre Areenalla ja kotiyleisö pääsi nauttimaan hienosta voitosta auringon helottaessa pilvettömältä taivaalta.

Kotijoukkue avasi maalitilinsä 10 peliminuutin kohdalla, jolloin keskikenttäpelaaja Oona Siren keskitti kulmapotkun ja Sharts pääsi puskemaan tyylikkäästi ensimmäisen liigamaalinsa Suomessa ja KuPS:ssa: 1-0. Jatkoa seurasi neljä minuuttia myöhemmin terävän laitanousun kautta, josta Hartikainen syötti maalin edustalle ja Kröger laukoi komeasti 2-0 (14 min). Kolmas osuma tuli juuri ennen taukoa, kun taitava brassivahvistus Ana Paula Silva Santos syötti pallon taidokkaasti Forsblomille joka viimeisteli hallitusti 3-0 (44 min). Hartikainen viimeisteli toisen puolikkaan alussa 4-0 hyökkääjä Lavdije Begollin mainiosta syötöstä (51 min). Kuopiolaiset olivat pelissä parempia ansaiten voittonsa kovatahtisen harjoitusviikon päätteeksi.

Ojala: ”Ansaittu voitto tiukan treeniviikon päätteeksi”

KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala oli tyytyväinen kotijoukkueen voitokkaaseen esitykseen. ”Me painettiin nyt aika napakka treeniviikko ja mentiin kovempaa kuin tavallisesti. Siinä me otimme nyt pienen riskin. Tämän johdosta pelissä tapahtui nyt jonkin verran pieniä virheitä enemmän kuin normaalisti, olen kuitenkin tosi tyytyväinen neljään maaliin ja kolmeen pisteeseen”, päävalmentaja tiivisti päällimmäiset tunnelmansa.

Kotijoukkueen pelaamisessa oli riittävästi oikeita pelillisiä elementtejä voittoa varten. ”Toisella puoliajalla vastustaja puolusti tosi matalalta ja kaiken pitää silloin natsata kohdilleen jotta pääsee tekopaikoille. Kokonaisuutemme oli tänään hyvä ja pelissä tuli paljon hyviä syöttökombinaatioita. Hyvä suoritus meiltä ja lopputulos on ansaittu. Treenikuormaa oli nyt jonkin verran, seuraavat pari-kolme viikkoa me menemme kevyemmällä treenillä sillä seuraavaksi meillä on edessä kolme kovaa peliä lyhyen ajan sisään eli HJK, Åland United ja Ilves”, Ojala muistutti.

Subway-tähdet: Oona Siren 3, Anni Hartikainen 2, Hannah Sharts 1