SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – ONS 8-2 (5-1)

Valokuva: KuPS Oy

Kuopion Palloseura aloitti uuden sarjakautensa suurinumeroisella kotivoitolla

Kuopion Palloseura aloitti Subway Kansallisen Liigan pelikauden voitokkaissa tunnelmissa. Oululainen ONS kukistui Väre Areenalla pelatussa avauskierroksen kotipelissä maalein 8-2. Hyökkääjä Lavdije Begolli oli kuopiolaisten tehokkain pelaaja kolmella osumallaan. Gentjana Rochi (kuvassa) osui kahdesti ja yhteen maaliin ylsivät Ana Paula Silva Santos, Aino Kröger ja Wilma Forsblom.

Kuopiolaiset hallitsivat pelitapahtumia vahvoin ottein heti alusta alkaen. Silva Santos viimeisteli jo alkuminuuteilla 1-0 pitkän sivurajaheiton avaamasta tilaisuudesta (7 min). Aino Kröger teki 2-0 (16 min), jonka jälkeen ONS:n Sara Sievistö pääsi kaventamaan 2-1 kotijoukkueen puolustusvirheestä (22 min). Begolli viimeisteli illan ensimmäisensä 3-1 (26 min), Rochi lisäsi johtoa 4-1:een (35 min) ja Begolli teki taukonumeroiksi 5-1 (39 min).

Rochi viimeisteli toisen puoliajan alussa 6-1 (49 min) ja Forsblom teki 7-1 (54 min). Begolli iski illan kolmannen osumansa noin tunnin kohdalla (58 min) täydentäen hattutemppunsa: 8-1. Sievistö pääsi loppuminuuteilla kaventamaan loppunumeroiksi 8-2. Keltamustan kotivoitto oli ansaittu ja odotettukin. Päävalmentaja Ollipekka Ojala oli kohtuullisen tyytyväinen avausottelun pelilliseen antiin.

”Tärkeintä oli voittaa. Tunnelmat ovat vähän kaksijakoiset ja sekavatkin: välillä pelaaminen oli sellaista kuin me haluammekin, sitten vastustaja pääsee tekemään kaksi helppoa maalia. Pelimme oli aika vaihtelevaa, pelissä pitää olla enemmän taistelua ja itsensä likoon laittamista. Taklata ja raastaa pitää, tänään me emme ottaneet mustelmia ja siihen en ole oikein tyytyväinen. Parannettavaa jäi paljon”, päävalmentaja arvioi avausottelun pelitapahtumia.

Kuopiolaiset olivat kentällä parempia ja tehokkaampia ansaiten komean voittonsa. ”Pelissä oli paljon positiivista. Kahdeksan maalia tehtiin ja ne olivat hienoja monipuolisia maaleja. Pelissä toteutui monta hyvää juttua. Me kuitenkin tiedämme, että me pystymme paljon parempaan. Näyttää siltä, että kaikki vastustajamme tulevat tällä kaudella tänne prässäämään meitä ylhäältä ja siten haastamaan meitä pelillisesti, mikä on hyvä asia. Me olemme kohtuullisen tyytyväisiä sarjakauden aloitukseen”, Ojala sanoi.

SUBWAY-tähdet: Lavdije Begolli 3, Maja Göthberg 2, Sara Sievistö 1