SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – NJS 11-0 (5-0)

Valokuva: Miska Savolainen / Mideas

Kovakuntoinen kotijoukkue takoi tulostaululle ennätyslukemat

Sarjajohdossa oleva Kuopion Palloseura järjesti historiallisen ennätykselliset maalijuhlat lauantaina Väre Areenalla. Liiganousija Nurmijärven Palloseura kukistui Subway Kansallisen Liigan 14:nnen sarjakierroksen kotiottelussa musertavin maalilukemin 11-0. Tämä on KuPS-joukkueen suurinumeroisin voitto kotimaan liigakentillä ja siten uusi seuraennätys.

Maalitykki Begolli johti keltamustaa ilotulitusta

Joukkueiden välinen tasoero osoittautui jälleen suureksi kuten kävi kevätkierroksellakin. Ensimmäinen maalitilanne nähtiin jo toisella peliminuutilla, jolloin hyökkääjä Aino Krögerin taitava kierreveto osui NJS:n takatolppaan. Keltamustat maalijuhlat alkoivat pian tämän jälkeen tehopelaaja Lavdije Begollin johdolla. Begolli jatkoi hirmuvirettään takomalla tänään peräti viisi hienoa maalia ja antamalla kanssapelaajilleen kaksi maalisyöttöä. Maalitykillä on nyt koossa jo 22 liigamaalia tämän liigakauden aikana.

”Viisi maalia yhdessä sarjaottelussa on oma ennätykseni koko pelaajaurallani. Me olimme lähes 100% tehokkaita joka tilanteessa ja teimme paljon maaleja. Me voitimme paljon palloja ja hyökkäsimme ja tulos on se minkä me ansaitsimme. Pelisuunnitelmana oli, ettemme me itse hengähdä emmekä anna vastustajallekaan mitään hengähdystaukoja. Me teimme todella hyvää työtä ja olen erittäin onnellinen maalieni johdosta, joista yksi tuli tänään pääpuskulla”, Begolli iloitsi suurinumeroisen voitto-ottelun päätyttyä.

Nanna Savolainen pääsi tekemään liigadebyyttinsä

Begolli pelasi lauantaina 65 minuuttia siirtyen sen jälkeen vaihtoon. Nuori hyökkääjä Nanna Savolainen pääsi lopussa kentälle tekemään oman liigadebyyttinsä hienossa paikassa (82 min). Hyökkääjä Gentjana Rochi viimeisteli NJS-ottelussa kaksi upeaa osumaa, Anni Hartikainen, Emmi Siren, Aino Kröger ja Anni-Maija Kauppila osuivat kukin kertaalleen.

KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala oli tyytyväinen keltamustan täysin ylivoimaiseen peliesitykseen. Vastustaja jäi totaalisesti jyrän alle heti alkuminuuteista lähtien ja peli eteni kotijoukkueen täydellisessä komennossa koko 90 minuutin ajan. ”Tasoero oli iso. Me olemme tehneet asioita oikein ja se aiheuttaa tuon eron. Oli todella hyvää pelaamista ja me jatkoimme sitä loppuun asti”, Ojala tiivisti.

Subway-tähdet: Lavdije Begolli 3, Emmi Siren 2, Aino Kröger 1

Maalit:
– 5 min: Lavdije Begolli 1-0
– 16 min: Lavdije Begolli 2-0
– 19 min: Anni Hartikainen 3-0
– 35 min: Emmi Siren 4-0
– 36 min: Gentjana Rochi 5-0

– 47 min: Lavdije Begolli 6-0
– 49 min: Lavdije Begolli 7-0
– 57 min: Aino Kröger 8-0
– 61 min: Gentjana Rochi 9-0
– 63 min Lavdije Begolli 10-0
– 89 min: Anni-Maija Kauppila 11-0