Subway Kansallinen Liiga: KuPS – Ilves 8-0 (4-0)

Valokuva: Miska Savolainen / Mideas

Murskaavan tehokas Kuopion Palloseura pommitti tämän kauden suurinumeroisimman voiton

Aurinkoisella Väre Areenalla vietettiin lauantai-iltana riemukkaita keltamustia maalijuhlia. Erinomaiseen peliesitykseen yltänyt Kuopion Palloseura upotti peräti kahdeksan osumaa vastustajajoukkue Ilveksen maaliverkkoon hankkien tämän kauden suurinumeroisimman liigavoittonsa. Kotijoukkueen riveissä oli jälleen useita hienoja onnistujia: tehohyökkääjät Roosa Ariyo ja Aino Kröger osuivat kumpikin kahdesti, Gentjana Rochi, Eerika Appelqvist, Tuuli Viinikka ja Lavdije Begolli osuivat kukin kertaalleen kotijoukkueen upeassa maalisirkuksessa.

Appelqvist ja Viinikka tekivät tämän kauden ensimmäiset liigamaalinsa. Appelqvist osui heti toisen puoliajan alussa päästyään taukovaihdossa kentälle ja täräytti koko pelaajauransa ensimmäisen liigaosuman uransa 92. liigaottelussaan. ”Kulmapotkutilanteessa pallo tuli etualueelle. Otin palloon yhden tatsin ja vedin takakulmaan. Oli tietenkin tosi hieno tunne tehdä oman pelaajauran ensimmäinen liigamaali”, Eerika iloitsi upean voittopelin jälkeen, jossa Ilves jäi täysin kotijoukkueen jyrän alle.

Appelqvist: ”Tämä on ihan varmasti meidän tämän kauden parhain esitys”

”Tämä oli meiltä tosi hyvä esitys pelin kaikilla osa-alueilla. Puolustus toimi tosi hyvin ja me olimme kaksinkamppailuissa tosi vahvoja. Hyökkäyssuuntaan tuli hienoja syöttelykuvioita ja paljon vetoja. Tämä on ihan varmasti meidän tämän kauden parhain esitys ja varsinkin pelin alku oli tosi hyvä. Olen tyytyväinen omaan sarjakauteeni, olen saanut pelata usealla eri pelipaikalla”, maalinteossa onnistunut laitapelaaja iloitsi.

KuPS tyrmäsi Ilveksen tylyllä tavalla heti ottelun alkuminuuteilla. Ariyo viimeisteli 1-0, kun ottelua oli pelattu vasta kaksi minuuttia ja 30 sekuntia. Rochi laukoi kulmapotkutilanteesta 2-0 viiden ja puolen peliminuutin kohdalla ja Kröger latasi samoin kulmuritilanteesta 3-0 vasta yhdeksän minuutin pelaamisen jälkeen. Ariyo laukoi vielä lähes nollakulmasta taukotilanteeksi 4-0 (44 min).

Maalijuhlat jatkuivat toisella puoliajalla. Appelqvist laukoi 5-0 (48 min), Kröger laukoi heti perään 6-0 (49 min), Viinikka viimeisteli lopussa 7-0 (86 min) ja Begolli puski kulmapotkusta loppunumeroiksi 8-0 (88 min). Maalivahti Meri Hämäläinen torjui helponlaisesti tämän liigakauden toisen nollapelinsä.

Päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi oli tyytyväinen kotijoukkueen voitontahtoiseen ja tehokkaaseen peli-ilmeeseen. Tämän illan kotipeliin saatiin todellinen ”lentävä lähtö”.

”Hyvä esitys ja hieno nappisuoritus tältä upealta joukkueelta”

”Ottelun alku oli meiltä tosi hyvä. Pelaaminen oli tosi tehokasta ja peli-intensiteetti oli hyvä. Paine pidettiin Ilveksen päädyssä. Sitten peli tasoittui, Ilveksen maalintekopaikat tulivat kuitenkin aika kaukaa koska me puolustimme omaa aluettamme erinomaisesti. Me pystyttiin parantamaan vielä pelin edetessä varsinkin niitä hetkiä kun voitettiin pallo. Etenemisissä oli hyvää vaihtelua sopivalla tasapainolla”, päävalmentaja kiitteli.

”Toisen puoliajan alku oli lähes brutaali, kun siihen alkuun tuli heti kaksi maalia. Tänään me osasimme valita oikein avainhetket mennä eteenpäin joko lyhyellä tai suoraviivaisesti. Tämä oli tänään kauden parasta ja pallonriistojen jälkeen pelimme oli tosi hyvää. Kakkospalloista saatiin maaleja ja valmentaja Iita Pienimäen suunnittelemat erikoistilanteet onnistuivat tänään kiitettävällä tavalla”, päävalmentaja iloitsi.

”Selvässä johtoasemassa on aina helpompaa pelata ja tänään me juoksutettiin vastustajaa. Kaikki kiitos pelaajille. Ensimmäisellä puoliajalla me saatiin iso etumatka ja toisella puoliajalla vaihdoista saatiin vaan lisää virtaa. Hyvä esitys kaikin puolin ja tästä jatketaan tiistaina Suomen cupin pelissä. Silloin vaaditaan jälleen samanlaista nappisuoritusta tältä upealta joukkueelta, joka meillä on kasassa. Toivottua tasonnostoa todellakin tuli nyt”, päävalmentaja korosti.

Otteluisäntä SEO:n valitsemat joukkueiden parhaat pelaajat:
Ilves: Anna Olmala
KuPS: Eerika Appelqvist

Subway-tähdet: Roosa Ariyo 3, Aino Kröger 2, Meri Hämäläinen 1