SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – Ilves 2-0 (1-0)

Hyökkääjä Gentjana Rochi jatkoi tehokasta maalitahtiaan Ilves-ottelussa

Kuopion Palloseura jatkoi vahvaa menoaan sunnuntaina pelatulla sarjakierroksella. Subway Kansallista Liigaa johtava KuPS hankki jo kahdeksannen voittonsa tämän kauden liigassa kukistamalla Tampereen Ilveksen maalein 2-0. Yhdeksännen sarjakierroksen kotiottelu oli alusta loppuun saakka keltamustan ylivoimaista pelinhallintaa ja tehohyökkääjä Gentjana Rochin viimeistelemät kaksi osumaa toivat kuopiolaisille jälleen täyden pistepotin. Vakuuttavasti pelaava KuPS jatkaa sarjakärjessä neljän pisteen suuruisella erolla sarjakakkoseen Tikkurilan Palloseuraan nähden. Meneillään oleva runkosarja saavutti sunnuntaina puolivälin ja liigassa alkaa nyt kesäkuun maaottelutauko. Kuopion Palloseura pelaa seuraavan liigaottelunsa Helsingissä lauantaina 3. heinäkuuta.

KuPS otti sunnuntainakin pelinhallinnan itselleen heti alkuvihellyksestä alkaen ja keltamustaa hyökkäysvyöryä riitti aina viimeiseen lisäaikaminuuttiin saakka. Rochi viimeisteli rangaistuspotkusta 1-0 (40 min) tehden tämän pelikauden 13:nnen liigamaalinsa. Pohjois-Makedonian A-maajoukkuehyökkääjä osui toistamiseen 74. peliminuutilla laukomalla taitavasti 2-0 hyökkääjä Aino Krögerin syötöstä. Maali on Rochin tämän kauden 14:s liigaosuma. Kröger pelasi sunnuntaina uransa sadannen liigaottelun ja maalivahti Iina Rautiainen pelasi hienosti tämän kauden toisen liigaottelunsa yltäen samalla jo toiseen nollapeliinsä. Kotivoitto oli täysin ansaittu, sillä kuopiolaisten pelillisestä paremmuudesta ei jäänyt tälläkään kertaa pienintäkään epäselvyyttä.

”Ilves oli vaikea vastus puolustaessaan syvältä. Me olimme varautuneet siihen ja tarvittava tehtiin. Maaleja ne olisimme tietenkin voineet tehdä nyt enemmänkin. Nolla säilyi tänään omissa ja liigan alkukausi on pelattu ilman tappioita. Joukkueesta ja sen hienosta alkukaudesta on syytä olla tosi ylpeä”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala iloitsi voittopelin jälkeen.

Kuopiolaisten alkukausi onkin ollut erinomainen niin pelillisesti kuin tuloksellisesti. Joukkueen peruspelaaminen on todella vahvaa ja jokainen pelaaja tuntuu vain parantavan omaa suorittamistaan pelikauden edetessä. Yhdessä sarjapisteessä oleva Ilves jäi täysin aseettomaksi voimakkaasti hyökkäävän KuPS-joukkueen edessä. ”Ilves teki pelissä sen minkä pystyi, muttei se riittänyt. Me olimme selvästi parempia. Meidän alkukautemme on ollut tuloksellisesti positiivisesti yllättävä. Me olemme tehneet töitä huipusti koko talven ja se näkyy nyt kesän peleissä. Meitä on tosi vaikea voittaa”, Ojala totesi.

Maalit:
– 40 min Gentjana Rochi rp 1-0
– 74 min Gentjana Rochi 2-0 (syöttö Aino Kröger)

Subway-tähdet: Gentjana Rochi 3, Emma Peuhkurinen 2, Laura Kattelus 1

KuPS: Iina Rautiainen, Taryn Jakubowski, Gabriella Cuevas, Nanne Ruuskanen, Maja Göthberg, Anni-Maija Kauppila (79 min Ella Vanhanen), Emma Peuhkurinen, Neea Berg (81 min Elisa Lemettinen), Lavdije Begolli (76 min Roosa Ärväs), Gentjana Rochi, Aino Kröger