Subway Kansallinen Liiga: KuPS – HPS 4-0 (2-0)

Kuopion Palloseura aloitti oman liigakautensa vakuuttavalla kotivoitolla

Subway Kansallisessa Liigassa pelaava Kuopion Palloseura aloitti uuden liigakautensa vakuuttavalla joukkue-esityksellä. Liiganousija Helsingin Palloseura kukistui Keskuskentällä pelatussa sarja-avauksessa selvin maalilukemin 4-0. Kuopiolaisten viime kauden tehotykit Gentjana Rochi ja Aino Kröger jatkoivat vahvaa maalivirettään myös tämän sarjakauden avausottelussa: Rochi laukoi kolme palloa HPS:n verkkoon ja Kröger osui kertaalleen. Keltamusta aloitti uuden liigakautensa ansaitulla kotivoitolla.

Rochi viimeisteli ensimmäisen maalinsa 15 minuutin pelaamisen jälkeen. Laitahyökkääjä Anni Hartikainen tykitti ensin kohti HPS-maalia ja maalivahdin torjuma pallo tuli Rochille, joka vetäisi vastapallon sisään: 1-0. Pohjois-Makedonian A-maajoukkuepelaaja osui uudelleen ensimmäisen puoliajan lopussa, jolloin maalivahdin antama pelinavaus epäonnistui ja hyökkääjä pääsi laukomaan pallon lujaa tolpan kautta sisään keskikenttäpelaaja Emmaliina Tulkin puskusyötöstä: 2-0 (43 min). Kröger viimeisteli lopussa hienolla laukauksellaan 3-0 keskikenttäpelaaja Emma Peuhkurisen hienosta poikittaissyötöstä (78 min) ja Rochi täydensi hattutemppunsa lisäajalla laukomalla loppunumeroiksi 4-0.

Maalivahti Emma Immonen torjui helponlaisen nollapelin. Rochi palkittiin ansaitusti illan parhaana pelaajana kolmella Subway-tähdellä. Kröger keräsi kaksi Subway-tähteä ja mainiosti pelannut laitapuolustaja Taryn Jakubowski yhden. Kuopiolaiset hallitsivat ottelun pelitapahtumia ennakko-odotusten mukaisesti ja hyökkäsivät voimakkaasti. Hyökkäävä pelityyli tuotti toisella puoliajalla runsaasti hyviä maalintekotilaisuuksia, joista olisi voinut tehdä suuremmankin määrän lisäosumia. Uudelle pelikaudelle saatiin joka tapauksessa hyvä ja onnistunut alku.

”Lopputulos on tyydyttävä. Tyytyväisiä on syytä olla siihen, ettei vastustajalle annettu yhtään maalintekopaikkaa. Pelissä voi helposti tulla joku tilanne, joka johtaa siihen. Selkeästi me olemme menneet eteenpäin ja kenttätasapaino pysyy paremmin”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala tiivisti kotiavauksen voitokkaat tunnelmat.

Keltamustien riveissä toteutui lauantai-iltana useita KuPS-debyyttejä. Keskikenttäpelaaja Emma Peuhkurinen taisteli keskikenttäryhmityksessä vahvoin ottein lähes koko täyden peliajan. ”Emma pelasi tänään tosi hyvin. HPS otti hänet ensimmäisellä puoliajalla kiinni, toisella puoliajalla me pääsimme kääntämään peliä hänen kauttaan enemmän”, Ojala totesi. Joukkueen pelaamisessa ilmeni paljon juuri niitä elementtejä, mitä valmennusjohto ennen ottelua toivoikin.

”Me olisimme voineet mennä vieläkin suoraviivaisemmin vastustajan puolustuksen selustaan linjan taakse. Pelin rakenne on parantunut paljon ja homma menee koko ajan oikeaan suuntaan. Vastustajan maalivahti torjui useita huipputilanteita ja maaleja jäi meillä vielä varastoon. Ansaittu voitto ja hyvä alku uudelle pelikaudelle ja nolla säilyi omissa”, Ojala kiitteli voittoisan kotijoukkueen peliesitystä.