SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – HPS 4-0 (2-0)

Lavdije Begollin hattutemppu ja Gentjana Rochin sadas liigamaali tuottivat komean kotivoiton

Sarjajohtaja Kuopion Palloseura jatkaa vakuuttavaa jyräämistään tämän kauden Subway Kansallisessa Liigassa. Helsingin Palloseura joutui taipumaan vahvasti pelanneiden kuopiolaisten edessä maalein 4-0. Kuopiolaiset hankkivat komean kotivoiton tehohyökkääjiensä Lavdije Begollin ja Gentjana Rochin johdolla: Begolli viimeisteli HPS-ottelussa hienon hattutempun ja Rochi kirjoitti suomalaista jalkapallohistoriaa tekemällä sadannen maalinsa naisten liigatasolla.

KuPS-joukkue hankki kuudennen peräkkäisen voittonsa tyylikkäällä joukkue-esityksellä. Begolli viimeisteli ensimmäisellä puoliajalla kaksi hienoa puskumaalia identtisistä kulmapotkukuvioista. Hyökkääjän kolmas osuma tuli toisen puoliajalla samoin kulmapotkutilanteesta. Huhtikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi valittu Begolli jatkoi omaa sarjakauttaan väkevällä otteella nousten liigan maalitilastossa jo 13 osumaan ja hän hankki lauantaisessa HPS-pelissä ansaitusti kolme Subway-tähteä. ”Lavi” toimii kuopiolaisseuran läheisen ja pitkäaikaisen yhteistyökumppanin PricewaterhouseCoopersin kummipelaajana.

Rochi viimeisteli historiallisen maalinsa ottelun loppupuolella. Pohjois-Makedonian A-maajoukkuehyökkääjä nousi tänään naisten liigan maalintekijätilaston uudeksi ykköspelaajaksi sadalla liigamaalillaan tasoissa olleen Cynthia Uwakin ohitse (99 liigamaalia). ”Genta” toimii kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin Genelecin kummipelaajana.

Päävalmentaja Ollipekka Ojala antoi ansaittua kiitosta voittoisalle pelaajaryhmälleen. ”Oli selkeä peli. Lopputulos osoittaa, että me pystymme monipuolisesti tekemään maaleja. Pelaajat tekevät huipputyötä päivästä toiseen. Meidän oma peruspelimme parani toisella puoliajalla ja peli alkoi rullata siten kuin me haluammekin. Ensimmäinen puoliaika ei ollut toivottua omaa peliä, toinen puoliaika oli täysin sitä”, valmentaja arvioi hienon voitto-ottelun pelitapahtumia.

”Pelin rakenne on meillä hyvä ja taso säilyi korkeana tänäänkin. Olen tosi ylpeä koko jengistä. Joukkue tekee joka päivä hyvin hommia ja vaikeata meitä on voittaa tällä hetkellä. Me yritämme pitää tason korkeana jatkossakin ja ensi keskiviikkona meillä on seuraava koitos edessä Honkaa vastaan”, valmentaja jatkoi.