SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – HPS 3-0 (2-0)

Gentjana Rochi, Niitty Hahl ja Oona Siren maalinteossa HPS-kotivoitossa

Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran pelikausi jatkuu voitokkaissa tunnelmissa. KuPS hankki alkaneen liigakauden kolmannen voittonsa kukistettuaan Helsingin Palloseuran Väre Areenalla maalein 3-0. Hyökkääjä Gentjana Rochi, laitapuolustaja Niitty Hahl ja keskikenttäpelaaja Oona Siren onnistuivat maalinteossa Subway Kansallisen Liigan kolmannen sarjakierroksen kotiottelussa ja KuPS jatkaa siten sarjakärjessä puhtaalla pelillä.

KuPS pelasi lauantaina erinomaista peliä ansaiten voittonsa. Kotijoukkue siirtyi johtoasemaan 18 minuutin pelaamisen jälkeen, jolloin Rochi pääsi lataamaan 1-0 rangaistuspilkulta. Pallo kävi tämän jälkeen HPS-maalin ylärimassa ja tolpassa, kunnes Hahl onnistui viimeistelemään 2-0 hyökkääjä Lavdije Begollin syötöstä (36 min). Taitava laitapelaaja Hahl pelasi lauantaina uransa neljännen liigapelin ollen ensi kertaa avauskokoonpanossa, joten ensimmäisen liigamaalin tekeminen tuntui erittäin hyvältä.

”Me saimme siinä vastahyökkäyksen ja tuli tilaa, joten juoksin sinne. Begollilta tuli hyvä syöttö ja menin läpi kaikista. Oli tosi kiva onnistua maalinteossa”, Hahl kuvailee maalintekotunnelmiaan. Hän pelasi viime vuonna ykkösessä KuPS Akatemiassa päästen tekemään oman liigadebyyttinsäkin. ”Tuntuu tosi kivalta päästä mukaan liigaporukkaan, tämä tuntuu omalta joukkueelta. Liigassa pitää olla koko ajan valmiina ja keskittyä peliin, sillä pelitilanteet tulevat eteen niin nopeasti molempiin suuntiin. Peli on myös paljon fyysisempää. Kyllä ensimmäinen avauskokoonpanon paikka jännitti aika paljon”, Niitty kertoo. Hänet palkittiin pelin jälkeen ansaitusti kahdella Subway-tähdellä.

Päävalmentaja Ollipekka Ojala oli tyytyväinen joukkueen suorituksiin

Päävalmentaja Ollipekka Ojala oli myös tyytyväinen uuden liigatulokkaan otteisiin. ”Niitty on kehittynyt isoin askelin ja on noussut taistelemaan avauskokoonpanon paikasta. Hänellä on siihen kaikki ominaisuudet ja hän pelasi tänään huippupelin täyttäen oman paikkansa erinomaisesti”, Ojala kiitteli ja oli tyytyväinen myös koko joukkueen esiintymiseen.

”Ensimmäinen puoliaika oli meiltä tosi hyvä ja kauden parasta peliämme. Tuollaista me haluammekin pelata. Toisella puoliajalla hyvä ote jatkui ja me hukkasimme aika monta tilannetta paitsioihin. Meillä oli kaikki saumat murhata tämä peli. Ensimmäinen puoliaika oli todella hyvä, oli meillä pelissä huonojakin hetkiä. Peli oli kuitenkin hyvässä kontrollissa koko ajan”, Ojala arvioi ottelun pelitapahtumia.

HPS pelasi Väre Areenalla hyvin pyrkien prässäämään ylhäältä, mikä onnistuikin pitkään hyvin. Kuopiolaisten taso oli kuitenkin jälleen riittävän korkea voittamista varten ja lopussa Oona Siren kaunisteli voittonumeroiksi 3-0 (89 min). ”Tämä oli aika lailla odotetunlainen ottelu. Kontrolli pysyi hyvänä ensimmäisellä puoliajalla, toisella puoliajalla meille alkoi tulla pieniä virheitä. Me pääsimme hyviin ratkaisupaikkoihin vastustajan linjan taakse, mutta liian helposti me menimme turhiin paitsioihin. Me toimimme ihan oikein, mutta tilanteet pitää pystyä hyödyntämään paremmin. Vastustaja pelasi paljon pitempää syöttöä, muttei kuitenkaan saanut luotua paljon paikkoja. Meiltä hyvä esitys ja pelaajista on syytä olla ylpeä”, päävalmentaja korosti.

Subway-tähdet: Ana Paula Silva Santos 3, Niitty Hahl 2