SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – HPS 3-0 (1-0)

Kuopion Palloseura aloitti syksyn mestaruussarjan komealla kotivoitolla

Runkosarjavoittaja Kuopion Palloseura jatkaa tämän syksyn mestaruuskamppailuaan voitokkaissa tunnelmissa. KuPS kohtasi Mestaruussarjan avausottelussaan Helsingin Palloseuran, joka kukistui Väre Areenalla maalein 3-0. Sunnuntain lopputulokset kasvattivat kuopiolaisten sarjajohdon jo kuuden pisteen suuruiseksi, kun tätä sarjakautta on jäljellä enää neljä ottelukierrosta.

Kuopion Palloseuran pallotaituri Emma Peuhkurinen palkittiin pelaajaesittelyjen yhteydessä elokuun kuukauden parhaana pelaajana (kuvassa). Illan ensimmäinen osuma oli helsinkiläisten oma maali. Lavdije Begolli ja Oona Siren osuivat toisella puoliajalla ja keltamusta pääsi juhlimaan ansaittua kotivoittoa keskikenttäpelaaja Anni-Maija Kauppilan hienossa juhlaottelussa. Kauppila pelasi uransa 200:nnen liigapelin ja oli vahvasti luomassa kuopiolaisten ensimmäistä maalia heti pelin alkuhetkillä.

Kauppila keskitti heti ensimmäisessä hyökkäyksessä pallon HPS:n maalin edustalle, jossa puolustaja yritti tilanteen purkua. Pallo kimposi puolustajan jalan kautta omaan verkkoon ja kuopiolaiset pääsivät näin 1-0-johtoon, kun ottelua oli pelattu vasta 40 sekuntia. ”Otin siitä tilanteessa purkupallon haltuun ja pistin pallon päätyyn. Begollia vartioiva puolustaja yritti purkaa tilanteen ja pisti pallon omiin. Oli kiva pelata ja tuntui hyvältä pelata täydet 90 minuuttia pitkästä aikaa”, Kauppila kuvaili hienon juhlapelinsä tunnelmia.

KuPS oli sunnuntain ottelussa selkeästi parempi ansaiten voittonsa. ”Ensimmäisellä puoliajalla meidän pelimme oli ehkä vähän sekavaa, se ei ollut ihan meidän omaa peliämme. Me loimme kyllä paljon paikkoja ja olisimme voineet johtaa enemmänkin kuin 1-0. Toisella puoliajalla me olimme selvästi parempia ja ansaitsimme voittaa. Riittävä tehtiin ja kolme pistettä on tästä pelistä ok-tulos”, Kauppila arvioi sunnuntain peliä.

Begolli viimeisteli toisen puoliajan kulmapotkutilanteesta 2-0 (55 min) tehden tämän sarjakauden 24:nnen liigamaalinsa ja Oona Siren niittasi ottelun lisäajalla päätösnumeroiksi 3-0. Taitava laitapelaaja Niitty Hahl pääsi toisella puoliajalla kentälle pelaamaan uran ensimmäisen liigaottelunsa. HPS taisteli sitkeästi, muttei mahtanut paremmalleen mitään ja KuPS-maalivahti Veera Varis torjui jälleen helponlaisen nollapelin.

”Tänään tehtiin se mikä piti. Me teimme nyt aika paljon pelaajavaihtoja ja silti me loimme aika monta hyvää maalipaikkaa. Olen tyytyväinen joukkueen esitykseen. HPS haastoi meitä ja otti ylhäältä kiinni, he hieman yllättivät meitä positiivisesti haastamalla meitä. Hyvä voitto ja kuormitusta pystyttiin jakamaan. Paremmuudesta ei jäänyt tänään epäselvyyttä ja tänään tehtiin riittävästi. Siitä kunnia joukkueelle”, päävalmentaja Ollipekka Ojala arvioi ottelun pelitapahtumia. Kuopiolaisten mestaruusjahti jatkuu ensi viikonloppuna Myyrmäessä kovan kilpakumppanin PK-35 Vantaan vieraana.

RUUTU-tähdet: Oona Siren 3, Jessica Kiviaho 2, Anni Hartikainen 1