Subway Kansallinen Liiga: KuPS – HPS 1-1 (0-1)

Hyökkääjä Saga Kaikkosen hieno täysosuma tuotti Kuopion Palloseuralle yhden sarjapisteen

Kuopion Palloseuran sarjakausi Subway Kansallisessa Liigassa jatkui sunnuntaina yhden tasuripisteen arvoisesti. Sateisella Väre Areenalla pelattu 11:nnen sarjakierroksen kotiottelu päättyi 1-1-lopputulokseen tiukan kamppailupelin jälkeen. HPS oli pitkään kiinni kolmessa sarjapisteessä hyökkääjä Ria Karjalaisen hienon maalin johdosta, toisella puoliajalla kotijoukkueen vaihtopelaaja Saga Kaikkonen onnistui maalinteossa upealla tavalla ja sarjapisteet menivät siten jakoon.

Subway Kansallisessa Liigassa alkaa nyt heinäkuun A-maaottelutauko, jonka johdosta Kuopion Palloseura pelaa seuraavan liigaottelunsa lauantaina 20.7. Helsingissä HJK:ta vastaan.

Kaikkonen iski tasoitusmaalin Begollin hienosta tarjoilusta

Sarjakakkosen ja sarjakolmosen välisestä ottelusta muodostui tasaväkinen ja tiukkaotteinen peli. Molemmilla joukkueilla oli ensimmäisellä puoliajalla pari hyvää laukaisutilannetta, kunnes HPS-hyökkääjä Ria Karjalainen onnistui ensimmäisenä maalinteossa. Voimakas ja vahva kärkipelaaja pääsi vetäisemään räjähtävän tarkan kaukolaukauksen noin 25 metristä, joka upposi vastustamattomasti kuopiolaismaaliin ja 0-1-lukemissa siirryttiin myös tauon viettoon.

Kotijoukkue nousi tasatilanteeseen tunnin pelaamisen jälkeen, jolloin Lavdije Begolli syötti mainion pallon HPS-maalin edustalle josta Kaikkonen pääsi iskemään näyttävän tasoitusosuman 1-1 (64 min). Begollilla itsellään oli lopussa vielä mainio tilaisuus päästä iskemään voitto-osuma HPS-puolustuksen harhailun johdosta, mutta puolustus onnistui peittämään terävän maalilaukauksen ja vierasjoukkue välttyi vain täpärästi ratkaisevalta takaiskulta.

Kuopiolaisjoukkue pelasi jälleen hieman vaisumman ensimmäisen puoliajan joutuen tappioasemaan. Pelin taso parani jälleen toisella puolikkaalla, voimakas hyökkääminen ei kuitenkaan tällä kertaa tuottanut toivottua lopputulosta. HPS pyrki hanakalla prässillään syötönkatkoihin ja pallonriistoihin ja tämäkin tuotti kotijoukkueen pelaamiseen tiettyjä hankaluuksia valmennusjohdon harmiksi.

”Syöttöjen laatu ei ollut tänään riittävän korkealla tasolla”

”Me emme voi olla tyytyväisiä tämänpäiväiseen kokonaisuuteen. Isossa kuvassa me olimme vaarallisia. Ria Karjalaisen upeaa laukausta me emme pystyneet peittämään, hänen vaarallisuutensa oli kyllä meillä tiedossa. Se maali muutti tämän ottelun luonnetta isosti”, KuPS-valmentaja Valtteri Kumpuniemi totesi. Ottelun pelisuunnitelmaa hienosäädettiinkin tarpeellisilta osin tauon aikana pukukopissa.

”Toiselle puoliajalle me täsmensimme omaa pelisuunnitelmaamme ja painotimme myös vahvan myötätuulen parempaa hyväksikäyttöä. Peli toimikin toisella puoliajalla ihan hyvin, vaikka joissain tilanteissa jäätiinkin vielä vähän jumiin. Syöttöjen laatu ei ollut tänään riittävän korkealla tasolla. Ottelun lopussa me emme olleet enää riittävän vaarallisia”, päävalmentaja sanoi.

”Ajoittain me pelasimme upeita hyökkäyksiä ja parhaimmillaan joukkuepelaaminen oli todella upeata. Ehjä 90-minuuttinen on meillä aina tavoitteena, mutta kuten tämän kesän EM-kisoissakin on nähty, ei kukaan pysty koskaan pelaamaan täydellistä ottelua”, päävalmentaja muistutti.

Subway-tähdet: Ria Karjalainen 3, Lavdije Begolli 2, Sofia Jahnukainen 1