SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – HJK 3-0 (1-0)

Vahvasti pelaava Kuopion Palloseura jatkaa sarjakärjessä

Kuopion Palloseura jatkoi väkevää menoaan sunnuntaisella sarjakierroksella. KuPS ja HJK iskivät yhteen Subway Kansallisen Liigan kolmannen ottelukierroksen huippupelissä, joka päättyi kuopiolaisten ansaittuihin voitonjuhliin. KuPS-joukkue esitti pelissä jälleen parasta osaamistaan hankkien hienon 3-0-kotivoiton nimekkäästä vastustajastaan.

Ottelun avausmaali nähtiin ensimmäisen puoliajan alkupuolella, jolloin KuPS-hyökkääjä Aino Krögerin keskittämä pallo lensi voimalla kohti Klubin maalia ja HJK-puolustaja puski pallon omaan maaliverkkoonsa: 1-0 (18 min). KuPS jatkoi voimakasta hyökkäämistään toisella puoliajalla ja 2-0-maali lähti liikkeelle keskikenttäpelaaja Lavdije Begollin esityöstä, jonka päätteeksi keskikenttäpelaaja Anni-Maija Kauppila laukoi terävästi pallon verkkoon (60 min). Kauppila viimeisteli hienolla tavalla tämän pelikauden ensimmäisen liigamaalinsa. Keltamustan ykköstykki Gentjana Rochi laukoi lopussa 3-0 Krögerin syötöstä (87 min) ja kuopiolaiset jatkavat voitokasta menoaan sarjataulukon kärjessä vakuuttavalla maalierolla 10-0.

Kauppila: ”Me luomme riittävän määrän paikkoja maaleihin”

Kauppila pääsi nautiskeleman maalinteosta saatuaan mainion syötön Begollilta. ”Maalitilanteessa lähdin nousemaan pystyyn ja pallo pelattiin Begollille. Hän huusi, että jatka juoksua ja syötti pallon minulle. Siitä oli hyvä viimeistellä. Hyvä peli meiltä, HJK on aina hyvä vastus. Meidän hyökkääminen on tasapainoista ja me luomme riittävän määrän paikkoja maaleihin. Me olemme vahvoja oikeastaan kaikessa, meillä on tosi hyviä yksilöitä jotka pelaavat hyvin yhteen joukkueena”, Kauppila iloitsee.

Kuopiolaisten joukkuepelaaminen on tällä hetkellä erittäin korkealla tasolla ja KuPS-joukkue on kauttaaltaan vahva jokaisella pelaamisen osa-alueella. Keltamusta pelasi sunnuntaina tämän sarjakauden parhaimman ja tasapainoisimman kilpailullisen ottelunsa.

Ojala: ”Tämän kauden parhaimpia pelejämme”

”Suvereeni esitys meiltä. Vastustaja kamppailee samoista sarjasijoituksista kuin me, joten siihen nähden kyllä tämä oli kauden parhaimpia pelejämme”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala totesi. Joukkueen pelaamisessa on hyvä tasapaino ja tämän johdosta vastustajalla oli tällä kertaa ainoastaan yksi laukaus kohti KuPS-maalia. Maalivahti Emma Immonen torjui helponlaisesti jo kolmannen peräkkäisen nollapelinsä.

”Me osaamme kyllä puolustaa tasapainoisesti vahvan hyökkäämisen ohella. Pelin balanssi on hyvä. Me emme prässää koko aikaa, vaan me etsimme oikeita paikkoja prässiin ja siten me säästämme omia jalkoja hyökkäämiseen. Samoin puolustuksessa etäisyydet säilyvät riittävän lyhyinä”, päävalmentaja muistuttaa. Voitto HJK:sta oli jälleen mainio koko joukkueen työnäyte. ”Meillä on nyt hyvä tilanne lähteä tästä kolmeen seuraavaan peliin, joista JyPK ja Honka ovat vieraissa ja TiPS kotona”, Ojala toteaa.

Maalit:

18 min 1-0 oma maali
60 min 2-0 Anni-Maija Kauppila (Lavdije Begolli)
87 min 3-0 Gentjana Rochi (Aino Kröger)

Subway-tähdet:
Anni-Maija Kauppila 3, Aino Kröger 2

KuPS: Emma Immonen, Taryn Jakubowski (90 min Aada Törrönen), Gabriella Cuevas, Nanne Ruuskanen, Maja Göthberg, Emmaliina Tulkki, Emma Peuhkurinen, Anni-Maija Kauppila (89 min Neea Berg), Anni Hartikainen (46 min Lavdije Begolli), Gentjana Rochi (90 min Heidi Leppämäki), Aino Kröger (89 min Janni Mönkkönen)