SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – HJK 2-2 (0-0)

Valokuva: Miska Savolainen / Mideas

Upea keltamusta pelikausi 2022 päättyi riemukkaisiin mestaruusjuhliin

Subway Kansallisen Liigan pelikausi 2022 on päättynyt Kuopion Palloseuran riemukkaisiin mestaruusjuhliin. KuPS ja HJK kohtasivat liigakauden viimeisessä ottelussa Väre Areenalla. Sarjakauden päätösottelu päättyi värikkään taistelun jälkeen tasapeliin loppunumeroin 2-2. Tunteikas lauantai-ilta huipentui kultamitalien jakoon ja mestaruuspokaalin nostoon runsaslukuisen kotiyleisön riemuitessa. Lauantaisen ottelun lopputulos merkitsee samalla sitä, että KuPS-hyökkääjä Lavdije Begolli kruunattiin tämän kauden maalikuningattareksi 25 liigaosumallaan.

Aino Kröger taisteli kuopiolaiset tasapeliin

Ensimmäinen puoliaika eteni maalittomana tasaisen taistelun merkeissä. HJK nousi toisella puoliajalla johtoasemaan noin tunnin kohdalla, jolloin Oona Sevenius onnistui ohittamaan kuopiolaispuolustuksen päästen viimeistelemään 0-1 (58 min). Osuma on Seveniuksen tämän kauden 16:s liigamaali ja hän sijoittui tämän kauden maalintekijätilastossa kolmanneksi heti Begollin ja Gentjana Rochin jälkeen.

Laura Hillberg
lisäsi Klubin johtoa 0-2:een (67 min), kunnes alkoi kuopiolaisten voimakas loppukiri. Hyökkääjä Aino Kröger kavensi pian 1-2 (69 min) ja keltamusta jahtasi tämän jälkeen tasoitusta kaikin voimin. Ottelun loppuaika taisteltiinkin kiihkeissä tunnelmissa ja viimeisellä peliminuutilla Emmi Siren keskitti kulmapotkun, josta Kröger laukoi loppunumeroiksi 2-2 (89 min).

Ottelun RUUTU-tähdet: Aino Kröger 3, Nanne Ruuskanen 1

Ojala: ”Tästä sarjakaudesta jää erittäin positiivinen tunne”

Kuopion Palloseura juhlii nyt toista peräkkäistä Suomen mestaruuttaan. KuPS on noussut lyhyessä ajassa valtakunnan ykkösseuraksi ja mestaruuspokaali saapui siten jälleen oikeaan osoitteeseen vakuuttavien näyttöjen jälkeen.

”Tästä pelikaudesta jää erittäin positiivinen tunne. Mestaruus pystyttiin uusimaan ja kesän europelit olivat tosi iso positiivinen asia. Me näytimme kaikille, että niissäkin peleissä me voimme pärjätä ja aika lähelle lohkovaihetta me pääsimme. Nälkää siitä jäi ensi vuodeksi”, päävalmentaja Ollipekka Ojala tiivistää päällimmäiset tunnelmansa.

”Pienenä miinuksena jäi se, ettemme pystyneet nytkään etenemään Suomen Cupissa finaaliin saakka. Tällä kaudella me pystyimme kehittämään omaa pelaamistamme edelleen, jonka ansiosta me esitimme välillä todella tehokasta ja näyttävää pelaamista. Taitavien yksilöiden kautta joukkuepelaamiseen tuli lisää monipuolisuutta”, päävalmentaja korostaa.

”Isot kiitokset kaikille kannattajille upeasta myötäelämisestä”

Mestarijoukkue jää nyt ansaitulle lomalle lauantain kotipelin jälkeen ja joukkueharjoitusten on määrä jatkua jälleen joulukuun alussa. Tavoitteena on olla ensi vuonna jälleen astetta parempi. ”Erityisesti europelejä varten tarvittaisiin vielä lisää urheilullisuutta, sen kehittämistä meidän on edelleen jatkettava. Europelejä varten tarvittaisiin myös nopeajalkaisia pelaajia”, päävalmentaja miettii. Nyt on kuitenkin aika juhlia tämän vuoden Suomen mestaruutta.

”Todellakin hieno kausi on nyt takana ja on aika kiittää kaikkia kannattajia, katsojia, seuran yhteistyökumppaneita, sidosryhmiä, talkoolaisia ja toimiston väkeä. Isot kiitokset teille kaikille upeasta myötäelämisestä tämän upean joukkueen mukana pitkän kauden kaikissa vaiheissa”, Ojala kiittelee kiireisen kultamitalihumun keskeltä. KuPS on Suomen mestari, Banzai!