Subway Kansallinen Liiga: KuPS – FC Honka 3-1 (2-0)

Kuopion Palloseuran tehopelaajat Lavdije Begolli, Gentjana Rochi ja Aino Kröger jälleen maalinteossa

Subway Kansallisessa Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkuu voitokkaissa tunnelmissa. Helteisellä Väre Areenalla pelattu kuudennen sarjakierroksen kotiottelu FC Honkaa vastaan päättyi kuopiolaisten voittoon, kun kotijoukkueen nimekkäät tähtihyökkääjät onnistuivat maalinteossa hyvätasoisessa ja tiukkaotteisessa liigakamppailussa. Lavdije Begolli ja Gentjana Rochi onnistuivat viimeistelyssä ensimmäisellä puoliajalla ja Aino Kröger sinetöi kotivoiton toisen puoliajan täysosumallaan.

KuPS aloitti pelin terävästi osuen heti ensimmäisestä tilanteestaan. Kotijoukkue sai jo toisella peliminuutilla hyökkäyspäässä vapaapotkun, jonka jälkitilanteesta Begolli pääsi viimeistelemään 1-0 Krögerin syötöstä. Tiiviisti taistelleen Hongan vaarallisin maalintekopaikka kehittyi 13:nnen peliminuutin kulmapotkutilanteesta, joka aiheutti pelaajaruuhkan ja tiukan maalinedushässäkän joka päättyi KuPS-vahti Ellan Arpiaisen täpärään lähitorjuntaan oman maaliviivan tuntumasta. KuPS iski uudestaan puoliajan lopussa, jolloin Lavdije Begolli tarjoili näyttävän läpisyötön ja Rochi sijoitti pallon Hongan maaliverkkoon: 2-0 (40 min). Rochi teki tämän kauden viidennen liigamaalinsa ja näissä numeroissa mentiin tauolle.

Honka tarjosi kuopiolaisille lujan vastuksen ja espoolaisten nopeat vastaiskut olivat koko ajan vaarallisia. Joukkue sai ansaitun kavennuksensa 71. peliminuutilla, jolloin suoraviivainen vastahyökkäys päättyi Wilma Sjöholmin terävään maalilaukaukseen ja pelitilanne muuttui 2-1:een. Honka nousi tosissaan taistelemaan tasapelipisteestä, mutta pistetoiveet haihtuivat nopeasti Krögerin päästyä viimeistelemään 3-1 terävällä ja tarkalla maanuoliaisellaan (75 min). Vahvan ottelun pelannut Honka-hyökkääjä Elli Seiro osui seitsemän minuutin mittaisella lisäajalla vielä kertaalleen KuPS-maalitolppaan.

”Tavoite täyttyi, ansaittu voitto ja pelaamiseen voidaan olla ajoittain tyytyväisiä”

Kotijoukkueen valmennusjohto oli tyytyväinen hyvään peliesitykseen ja kolmeen arvokkaaseen sarjapisteeseen. ”Ensimmäinen puoliaika oli meiltä tosi virkeää peliä ja me olimme hyvällä jalalla liikkeellä heti alusta alkaen. Me voitimme paljon kaksinkamppailuja ja pääsimme etenemään monipuolisesti, joka toi pelinhallinnan meille. Olen tosi tyytyväinen siihen, miten peli lähti ensimmäisellä puoliajalla etenemään”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi arvioi ensimmäisen puoliajan peliesitystä.

”Honka oli tosi vaarallinen omissa suoraviivaisissa vastahyökkäyksissään ja toiselle puoliajalle he tulivat tosi upeasti. He olivat parempia alussa ja me vastaanotettiin heidän prässiä. Vähitellen peli tasoittui ja me rupesimme saamaan palloa heidän selustaan, siellä oli tilaa. Hatunnosto Hongalle, tämä ei ollut mikään helppo peli. Muutama vaaran paikka siinä oli, kunnes saimme helpottavan 3-1-maalin ja sen jälkeen peli oli oikeastaan taputeltu”, Kumpuniemi totesi.

KuPS saavutti näin ensimmäiset kotipisteensä tämän kauden liigassa. ”Se oli tavoitteenamme ja sen me halusimme saavuttaa hyvällä pelillämme. Tavoite täyttyi, ansaittu voitto ja pelaamiseen voidaan olla ajoittain tyytyväisiä. Prässääminen ei ollut koko aikaa ihan niin intensiivistä kuin piti. Hyökkääjät olivat vaarallisia ja olen tosi tyytyväinen vaihtopelaajiimme, he toivat lisää virtaa kentälle. Esimerkiksi Tao Stark teki lukemattomia arvokkaita keskialueen syötönkatkoja, joiden ansiosta me saatiin pidettyä palloa ylhäällä. Edellisessä PK-pelissä oli tosi korkea intensiteetti, nyt pitää tutkia tämän pelin otteludatasta oliko se tänään samaa tasoa. Kuuma keli verotti tänään vääjäämättä ottelun pelitempoa. Onnistunut ilta tämä kuitenkin meiltä oli”, Kumpuniemi muistutti.

Otteluisäntä PUMA:n palkinnot: Emma Santamäki (KuPS), Elli Seiro (FC Honka)

Subway-tähdet: Lavdije Begolli 3, Gentjana Rochi 2, Ellan Arpiainen 1