SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – FC Honka 2-1 (1-0)

Nanne Ruuskanen ja Aino Kröger maalinteossa voitokkaassa loppusarja-avauksessa

Runkosarjan voittanut Kuopion Palloseura jatkoi voitokasta menoaan myös ylemmän loppusarjan avausottelussaan. Peliä selkeästi hallinnut KuPS kukisti lauantaisessa kotipelissään espoolaisen FC Hongan maalein 2-1. Ottelun loppuratkaisu meni tällä kertaa tavanomaista tiukemmalle, sillä kuopiolaiset onnistuivat iskemään ratkaisevan voittomaalin vasta ottelun viimeisillä peliminuuteilla.

Kotijoukkue otti pelin hallintaansa heti aloitusvihellyksestä lähtien ja ensimmäinen osuma nähtiin vain kolmen minuutin pelaamisen jälkeen: keskikenttäpelaaja Emma Peuhkurinen keskitti mainion kulmapotkun, josta toppari Nanne Ruuskanen viimeisteli hienosti 1-0. Ottelu eteni kuopiolaisten selvässä hallinnassa pitkälle toiselle puoliajalle saakka ja kotijoukkueella oli useita hyviä tilaisuuksia iskeä ratkaisevantuntuinen toinen osuma, kunnes Honka tuli tasoihin sitkeän taistelunsa jälkeen.

Ada Eronen pääsi viimeistelemään 1-1 (70 min) ja peli näytti päättyvän pistejakoon, kunnes ”Pieksämäen pommittaja” Aino Kröger iski takaisin ja viimeisteli 2-1-voittomaalin Anni Hartikaisen esityöstä (87 min). Tämä riitti kolmeen arvokkaaseen sarjapisteeseen ja tiukka loppusarjapeli päättyi siten keltamustiin voitonjuhliin.

KuPS-joukkue joutui tekemään ison työmäärän tärkeän voittonsa eteen. ”Lopulta tämä peli oli mitä odotettiinkin. Monessa ottelussa me olemme tehneet aika nopeasti toisen maalin 1-0:n jälkeen, nyt ei tehty. Viimeinen silaus jäi nyt puuttumaan ja vanhan sanonnan mukaan kun et itse tee maalia, niin vastustaja kyllä tekee”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala analysoi tiukan pelin käänteitä.

Keltamusta oli lauantaisessa ottelussa pelillisesti parempi ja sitkeästi kamppaillut espoolaisjoukkue joutui lopussa taipumaan vahvan kotijoukkueen edessä.

”Me emme muuttaneet omassa pelaamisessamme mitään, vaan me jatkettiin omaa tekemistä, luotettiin siihen ja voitettiin. Siitä on syytä olla ylpeä. Tämä oli ansaittu työvoitto. Tilanteita meillä oli paljon ja peli oli lähes täydessä kontrollissa. Vastustaja oli hyvä ja tuli tänne Kuopioon puolustamaan tehden sen hyvin. Omassa pelaamisessamme oli paljon oikeita juttuja ja peli itsessään oli sitä mitä me haettiinkin, vaikka voitto olikin nihkeä. Honka teki meidän illan vaikeaksi”, Ojala totesi.

Kuopiolaisten sarjajohto säilyi edelleen neljän pisteen suuruisena Tikkurilan Palloseuran voitettua samaan aikaan oman kotiottelunsa. ”Kolme pistettä maistuu aina hyvältä, sillä tulos on ainoa joka ratkaisee ja merkitsee jalkapallossa. Hyvä venyminen meidän joukkueelta ja henkisesti tärkeä voitto”, Ojala totesi. Kuopiolaisten pistejahti jatkuu seuraavaksi Ahvenanmaalla, jossa vastassa on viime kauden mestarijoukkue. ”Seuraavasta ottelusta tulee erilainen, sillä Åland United haluaa hyökätä kotonaan”, Ojala muistuttaa.

Maalit:
– 3 min Nanne Ruuskanen 1-0 (Emma Peuhkurinen)
– 70 min Ada Eronen 1-1
– 87 min Aino Kröger 2-1 (Anni Hartikainen)

Subway-tähdet: Emma Peuhkurinen 2, Allison Pantuso 2

KuPS: Emma Immonen, Tiernny Wiltshire, Allison Pantuso, Nanne Ruuskanen, Neea Berg (87 min Roosa Ärväs), Emma Peuhkurinen, Anni-Maija Kauppila, Lavdije Begolli, Anni Hartikainen, Gentjana Rochi, Aino Kröger (90 min Saana Hartikainen)