SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – FC Honka 2-0 (1-0)

Maalitykki Lavdije Begolli ja keskikenttäpelaaja Emmi Siren maalinteossa keskiviikkoillan kotivoitossa

Sarjajohtaja Kuopion Palloseura jatkaa vakuuttavaa jyräämistään tämän kauden Subway Kansallisessa Liigassa. KuPS hankki keskiviikkoiltana jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa tämän kauden liigassa kukistamalla espoolaisen FC Hongan maalein 2-0. Tämän liigakauden tiukin kotipeli ratkesi hyökkääjä Lavdije Begollin ja keskikenttäpelaaja Emmi Sirenin hienoilla täysosumilla ja kuopiolaisjoukkue jatkaa siten vankalla tahdilla sarjataulukon kärkipaikalla.

Begolli viimeisteli 1-0-johtomaalin ensimmäisen puoliajan 18. peliminuutilla Anni-Maija Kauppilan syötöstä. Begollin terävä veto upposi tarkasti Hongan maaliverkkoon ja liigan tehokkain maalintekijä iski jo 14:nnen maalinsa tämän kauden liigassa. Siren laukoi toisella puoliajalla komean vedon, joka otti pienen kimmokkeen Honka-puolustajasta upoten etualanurkasta sisään (56 min). Pallo osui pelin aikana kolmesti Hongan maalikehikkoon ja vierasjoukkue oli lähinnä tasoitusta 67. peliminuutilla, jolloin pallo kolahti puolestaan KuPS:n maalikehikkoon. Mainion ottelun pelannut Siren palkittiin kolmella Subway-tähdellä. Keskikenttäpelaaja Emma Peuhkurinen palkittiin kotijoukkueen parhaan pelaajan palkinnolla ja maalivahti Fanny Söderström torjui hienon nollapelin.

Ojala: ”Me teimme tänään riittävän määrän töitä voiton eteen”

Kotijoukkue teki ottelussa useita pelaajavaihtoja ottelukuormitusta tasatakseen. Tiivis kolmen pelin viikko on parhaillaan menossa ja seuraava ottelu on edessä lauantaina Vantaalla. Hyvin taistellut Honka tarjosi kuopiolaisille odotetun tiukan vastuksen ja sen johdosta ottelu muodostui tämän liigakauden tiukimmaksi kotipeliksi. ”Honka puolusti hyvin ja he olivat ilmiselvästi opiskelleet meidän pelaamistamme. Honka on hyvä joukkue, pelin tasaisuus oli Hongan hyvyyttä ja he pitivät meitä tiukilla ja varuillamme. Kyllä tämä oli tämän kauden tiukin kotipelimme”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala arvioi keskiviikkoillan kotipeliä.

KuPS aloitti ottelun vahvasti, mutta terävin peliote näytti jotenkin katoavan avausosuman jälkeen. KuPS tuli toiselle puoliajalle jälleen terävänä, eikä vastustaja pystynyt enää nousemaan pisteille. ”Me teimme tänään riittävän määrän töitä voiton eteen. Siihen pitää olla tyytyväinen. Tämä oli ikäänkuin peruspäivä toimistolla, tässä oli niinsanotun ohipelin vaara. Jotain siinä tapahtui johtomaalin jälkeen, peruspeli piti saada jälleen paremmaksi toiselle puoliajalle ja se myös toteutui. Halutut pelaajavaihdot tehtiin, Honka pidettiin pois paikoilta ja he jäivät nollille”, Ojala totesi.

Kuopiolaisilla alkaa tämän jälkeen neljän peräkkäisen vierasottelun kiertue. Päävalmentaja on tyytyväinen joukkueen esittämiin otteisiin alkukauden aikana. ”Jokainen pelaaja tekee joka päivä jokaisessa treenissä hyvin hommia. Meidän oma perustasomme on niin korkea, että me pystymme rutiinillakin hoitamaan otteluita. Tärkeätä on, että taso pysyy hyvänä pelistä toiseen”, Ojala muistuttaa.