Subway Kansallinen Liiga: KuPS – Åland United 4-3 (3-2)

Kuopion Palloseuran upea 100-vuotisjuhlakausi sai kultaisen kruunauksensa Väre Areenalla

Väre Areenalla vietettiin lauantaina suurenmoisten tunteiden pelipäivää. Sata vuotta täyttänyt Kuopion Palloseura juhli kolmatta peräkkäistä naisten liigamestaruutta yhdessä aiemmin voitetun Suomen Cupin kanssa. Suomen parhaan seurajoukkueen ansaittuja tuplamestaruusjuhlia vietettiin upean juhlatunnelman vallitessa, iltaan sisältyi myös suurta haikeutta yhden hienon aikakauden tullessa päätökseensä.

Mestarijoukkue Kuopion Palloseura ja pronssimitalit varmistanut Åland United kohtasivat Subway Kansallisen Liigan viimeisen sarjakierroksen ottelussa, joka päättyi lopputulokseen 4-3 värikkään maali-iloittelun jälkeen. Päävalmentaja Pauliina Miettinen johti tänään viimeistä kertaa voittoisan KuPS-joukkueen peliä, mikä merkitsee yhden aikakauden päättymistä ja uuden pääsemistä alkamaan uuden päävalmentajan johdolla.

Begolli, Sharts ja Forsblom maalinteossa ensimmäisellä puoliajalla

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin viiden täysosuman hieno maalikimara. Ottelua oli ehditty pelata ainoastaan 42 sekuntia, kun maaliverkko heilahti ensimmäisen kerran: KuPS menetti pallon omalla puolustusalueellaan ja Tilda Råtts pääsi laukomaan vapaasti komean vedon takanurkkaan: 0-1. Kuopiolaisten kuittaus tuli heti nopeasti, kun Anni-Maija Kauppila antoi nappisyötön hyökkääjä Lavdije Begollille joka laukoi hallitusti 1-1 (2 min).

Åland iski uudelleen neljä minuuttia myöhemmin Sarah Mary Troccolin laukoessa ruuhkatilanteesta 1-2 (6 min). KuPS tasoitti jälleen nopeasti Emmi Sirenin keskittämästä kulmapotkusta, josta puolustaja Hannah Sharts puski taidokkaasti takanurkkaan 2-2 (8 min). Hyökkääjä Wilma Forsblom onnistui seuraavana pelaajana maalinteossa laukomalla keltamustan 3-2-taukojohtoon Aino Krögerin syötöstä (18 min).

Silva Santos ja Sanni Ojanen maalinteossa toisella puoliajalla

Illan seuraava täysosuma nähtiin toisen puoliajan loppupuolella, jolloin brasilialaispelaaja Ana Paula Silva Santos viimeisteli rangaistuspotkusta 4-2 (80 min). United iski vielä yhden kerran takaisin loppuminuuttien kulmapotkusta, josta kapteeni Sanni Ojanen puski ottelun loppunumeroiksi 4-3 (88 min) ja kuopiolaisten riehakkaat voitonjuhlat pääsivät alkamaan loppuvihellyksen soitua. Maalivahti Meeri Karjalainen pelasi nyt ensimmäisen liigaottelunsa KuPS:n maalitolppien välissä.

Illan Subway-tähdet: Wilma Forsblom 2, Anni Hartikainen 2
Otteluisäntä Kuopion Energian kotijoukkueen parhaan pelaajan palkinto: Anni Hartikainen


”Yhteinen matka on ollut parasta tässä kaikessa ja palkinto siitä on saatu”

”Pade” Miettinen saapui toukokuun lopussa joukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Joukkue venyi neljän ja puolen kuukauden aikana uskomattoman hienoihin urotekoihin ja seuran 100-vuotisjuhlakausi sai tänään arvoisensa päätöksen.

”Nappiin meni tämä kausi. Kovin paljon enempää ei voisi oikein ollakaan, ehkä europelejä lukuunottamatta. Tämä on ollut hyvin mielenkiintoinen matka. Paljon on tehty töitä, peli on kehittynyt ja tulosta on saatu. Yhteinen matka on ollut parasta tässä kaikessa ja palkinto siitä on saatu. Työ on tehty se mikä pitikin ja joukkue teki sen mitä pitikin”, päävalmentaja kuvailee voittoillan tuntemuksiaan.

Jalkapalloa paljon nähneellä Miettisellä on selkeä näkemys siitä, mikä tekee KuPS-joukkueesta näin vahvan tekijän kotimaan pelikentillä. ”Meillä on paljon hyviä yksilöitä. Meillä on Suomen parhaat pelaajat ja paras joukkue kentällä ja me olimme suorastaan ylivoimaisia. Pelaajien henkilökohtainen taitotaso näkyy tietenkin joukkueen taitotasossa, meidän taitotasomme on tämän sarjan paras. Kokeneet pelaajat ovat tietysti aina kaikkein isoimmassa roolissa, myös nuoria taitavia pelaajia tarvitaan aina”, päävalmentaja muistuttaa.

”Isot kiitokset kaikille tuesta, mukanaolosta ja kannustuksesta”

Subway Kansallisen Liigan mitalijärjestys on tänä vuonna sama kun viime vuonnakin: KuPS on mestari, HJK otti jälleen hopeamitalit ja Åland United otti jälleen pronssimitalit. Kärkijoukkueiden väliset ottelut ovat hienoja ja värikkäitä jännitysnäytelmiä, tasoerot ovat sarjassa kuitenkin edelleen kovin isot ja sarjan tasoa pitäisikin saada nousemaan joka asiassa. ”Pelaajien jokapäiväistä arkea pitäisi pystyä parantamaan jokaisessa seurassa ja lajiin pitäisi myös panostaa paljon enemmän. Sitä kautta tasoa saataisiin kovemmaksi. Naisten jalkapalloilu kasvaa maailmalla kovaa vauhtia ja siinä kehityksessä meidänkin täytyisi pysyä mukana”, Miettinen miettii.

Pelikausi on nyt päättynyt ja joukkue juhlii tuplaa kultamitalit kaulassa. Miettinen esittää suuret kiitoksensa kuopiolaiselle jalkapalloyleisölle hienosta mukanaolosta upean joukkueen matkassa. ”On kiva nähdä ihmisiä täällä juhlimassa ja tanssimassa yhdessä meidän mahtavien pelaajien kanssa. Mestaruus on aina mestaruus ja me otettiin tuplat. Isot kiitokset kaikille tuesta, mukanaolosta ja kannustuksesta”, päävalmentaja lausuu lopputerveisinään riemukkaan kultamitalihumun keskeltä. KuPS on tuplamestari, Banzai !!