SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – Åland U 4-0 (2-0)

Lavdije Begolli, Gentjana Rochi, Emmi Siren ja Anni Hartikainen maalinteossa lauantain maalikarkeloissa

Sarjajohdossa oleva Kuopion Palloseura jatkoi vakuuttavaa menoaan lauantain liigakierroksella. Väre Areenalla pelattu Subway Kansallisen Liigan 12:nnen sarjakierroksen kotiottelu Åland Unitedia vastaan muodostui kauniiksi keltamustaksi maalijuhlaksi. KuPS hallitsi pelin ottelutapahtumia suvereeniin tyyliin voittaen ansaitusti komein maalilukemin 4-0 (2-0).

Kuopiolaiset hankkivat tämän liigakauden 11:nnen voittonsa huippuluokan peliesityksellä. Kova kilpakumppani Åland U ei pystynyt tällä kertaa horjuttamaan eikä pysäyttämään vauhdilla hyökännyttä kotijoukkuetta, joka pääsi juhlimaan hienoa lopputulosta ratkaisupelaajiensa Lavdije Begollin, Gentjana Rochin, Emmi Sirenin ja Anni Hartikaisen onnistuttua maalinteossa.

Yksi tämän kauden parhaimmista peliesityksistä

Ensimmäinen puoliaika eteni tasaväkisen taistelun tahdissa. Begolli laukoi tarkalla ylänurkkavedollaan 1-0 (18 min) tehden tämän kauden 15:nnen liigaosumansa. Rochi viimeisteli puoliajan lopussa 2-0 Begollin syötöstä ja tauolle mentiin kuopiolaisten kahden maalin johtoasemassa. Rochi viimeisteli lauantaina tämän sarjakauden 12:nnen liigaosumansa.

Keskikenttäpelaaja Emmi Siren viimeisteli toisen puoliajan alussa 3-0 (53 min) ja pian tämän jälkeen Anni Hartikainen tulitti hienolla lähilaukauksellaan 4-0 (58 min). Keltamusta pelasi lauantaina erinomaista jalkapalloa ottelun alusta loppuun saakka, eikä joukkueiden välisestä paremmuudesta jäänyt tällä kertaa pienintäkään epäilystä. ”Kyllä tämä oli yksi tämän kauden parhaimmista esityksistämme. Näissä peleissä Åland on monesti luonut kaaosta, nyt tasoero oli selkeä. Me olimme parempia ja numerot kertovat totuuden”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala arvioi komeaan lopputulokseen päättynyttä kotipeliä.

Ålandin erikoistilanteet puolustettiin vaarattomiksi

Åland on monta kerta iskenyt maaleja tehokkaasti omista erikoistilanteistaan ja vierasjoukkue pääsi nytkin koittamaan useita kertoja. Tällä kertaa ne jäivät kaikki täysin vaarattomiksi. ”Me kävimme etukäteen läpi Ålandin erikoistilanteita ja pelaajat puolustivat ne tilanteet tosi hyvin pois. Meidän oma pelisuunnitelmamme toimi täysin ja kokonaisuus oli tosi ehjä. Pelaajista pitää olla ylpeä, he tekivät tänään huippuduunia”, Ojala kiitteli.

Maalivahti Fanny Söderström torjui jälleen hienon nollapelin. Keskikenttäpelaaja Oona Siren pelasi sadannen liigapelinsä juhlistaen hienoa iltaansa kahdella ratkaisevalla maalisyötöllä. Kotijoukkue pääsi lopussa suorastaan nautiskelemaan siirryttyään selkeään neljän maalin johtoasemaan. Innokas kotiyleisö kannusi keltamustaa hienolla tavalla ja Väre Areenalla vietettiinkin upeaa jalkapalloiltaa. ”4-0-tilanteessa vastustaja sai jonkin verran otetta peliin. Hyvin me pystyimme pitämään vastustajan poissa vaarapaikoilta”, päävalmentaja iloitsi.

Subway-tähdet: Emmi Siren 3, Lavdije Begolli 2, Oona Siren 1