Subway Kansallinen Liiga: KuPS – Åland U 4-0 (2-0)

Voitokkaan KuPS-joukkueen murskatahti jatkui lauantai-illan maalijuhlissa Väre Areenalla

Sarjajohtaja Kuopion Palloseura jatkaa omaa pelikauttaan voitokkaissa tunnelmissa. Erinomaisesti pelaava KuPS-joukkue hankki lauantai-iltana jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa liigassa kukistettuaan kovan kilpakumppanin Åland Unitedin maalein 4-0. Kotijoukkueen taitavat tähtipelaajat Emmi Siren, Yuuka Kurosaki, Roosa Ariyo ja Gentjana Rochi vastasivat keltamustan maalinteosta ja KuPS venytti sarjajohtonsa Subway Kansallisessa Liigassa jo yhdeksän pisteen mittaiseksi, kun liigan runkosarjaa on jäljellä enää kaksi ottelukierrosta.

Kovat kärkijoukkueet kohtasivat nyt jo neljättä kertaa tällä pelikaudella, nyt oli Unitedin vuoro saapua ensi kertaa Väre Areenalle tämän pelikauden aikana. United aloitti ottelun hyvin pitäen pelin pitkään tasaisena, kunnes KuPS pääsi johtoasemaan 39 peliminuutin kohdalla: Emmi Siren latasi komean vedon Unitedin maalin ylänurkkaan 1-0. Emmi oli alkukaudella pitkään sivussa ja teki nyt tämän kauden ensimmäisen liigamaalinsa kauden seitsemännessä liigaottelussaan.

Åland sai pian tämän jälkeen omassa hyökkäyspäädyssään vapaapotkutilanteen, joka kuitenkin purkautui nopeasti kuopiolaisten päästessä hyökkäämään nopealla vastaiskulla. Kurosaki tykitti komealla ylänurkkalaukauksella 2-0 Lavdije Begollin syötöstä tehden ensimmäisen maalinsa KuPS-asussa (42 min) ja näissä 2-0-numeroissa mentiin myös ottelun tauolle.

Kuukauden pelaajana palkittu Anni Hartikainen pelasi jälleen kerran upean ottelun ja hän syötti toisella puolella Roosa Ariyon maalintekoon: 3-0 (61 min). Uusi hyökkääjävahvistus latasi pallon lähietäisyydeltä Unitedin maalin kattoon tehden ensimmäisen osumansa kotiyleisön edessä. ”Maalitilanteessa pallo pelattiin ensin laitaan Annille, joka laittoi matalan keskitykseen maalin edustalle. Siitä oli helppo laittaa pallo sisään. Tämä oli meiltä ihan hyvä ottelu, jossa Ålandilla ei ollut juurikaan saumaa. Meillä oli pelissä hyvä kontrolli varsinkin toisella puoliajalla. United tuli ensimmäisellä puoliajalla nyt prässäämään hanakammin kuin viimeksi Maarianhaminassa ja hyökkäsi enemmän. Ottelun alku oli sen takia meille hieman vaikeampi, mutta puolen tunnin jälkeen peli alkoi kääntyä meille. KuPS on erinomainen joukkue ja olen ihan hyvin sopeutunut siihen. Olen aika tyytyväinen kahteen pelaamaani otteluun KuPS:ssa”, Ariyo kuvaili omia voittotunnelmiaan kauden ensimmäisessä kotipelissä.

Päävalmentaja Miettinen: ”Ei voi muuta kuin kiittää joukkuetta hyvästä työstä”

Tähtihyökkääjä Gentjana Rochi otettiin vaihdosta kentälle 65:n peliminuutin kohdalla ja Rochi viimeisteli loppunumeroiksi 4-0 (86 min). Hyökkääjä teki tämän kauden yhdeksännen liigamaalinsa. KuPS-joukkue pelasi huippulaadukkaan toisen puoliajan, eikä joukkueiden välisestä paremmuudesta jäänyt tälläkään kertaa minkäänlaista epäilystä. ”Ei voi muuta kuin kiittää joukkuetta hyvästä työstä ja mahtavasta pelikurista. Silloin kun jokainen tekee tunnollisesti oman osansa, silloin pelaaminen näyttää helpolta. Ensimmäisellä puoliajalla Åland puolusti aika tiiviisti ja meiltä tuli siinä vähän turhankin huolimattomia syöttöjä. Toinen puoliaikahan oli sitten meidän täyttä suvereenia näytöstä”, päävalmentaja Pauliina Miettinen kuvaili hienon voitto-ottelun pelitapahtumia.

Sarjan kärjessä oleva KuPS on parhaillaan hurjassa tuloskunnossa: joukkue on nyt voittanut yhdeksän peräkkäistä liigaottelua pitäen oman maaliverkkonsa puhtaana peräti seitsemässä pelissä. Kuopiolaisia onkin erittäin vaikeaa kukistaa juuri tällä hetkellä. ”Jokainen pelaajamme tekee tällä hetkellä erittäin hyvää työtä”, päävalmentaja kiittelee omaa pelaajistoaan. KuPS kohtaa runkosarjan viimeisessä kotipelissään Tampereen Ilveksen (19.8.) ja päättää runkosarjan PK-35 Vantaan vieraana (26.8.).

Subway-tähdet: Emmi Siren 3, Yuuka Kurosaki 2, Anni Hartikainen 1