Subway Kansallinen Liiga: KuPS – Åland U 3-2 (0-1)

Valokuva: Miska Savolainen / Mideas

Gentjana Rochi, Aino Kröger ja Lavdije Begolli maalinteossa lauantai-illan jännitysnäytelmässä

Subway Kansallisessa Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkuu voitokkaissa tunnelmissa. Väre Areenalla tänään pelatusta kymmenennen sarjakierroksen huippuottelusta kehittyi upea jännitysnäytelmä, jossa riitti dramaattisia käänteitä aina lisäajan loppuhetkille saakka. KuPS nousi lopulta voittajaksi erittäin vahvan toisen puoliaikansa ansiosta kukistaen kovan kilpakumppaninsa Åland Unitedin maalein 3-2.

United oli pelin alussa vahvempi johtaen vielä tunnin kohdalla 0-2. KuPS teki upean loppunousun viimeisen puolituntisen aikana ja punnersi voittoon tuttujen tehohyökkääjiensä Gentjana Rochin, Aino Krögerin ja Lavdije Begollin hienoilla osumilla.

Aada Törrönen ja Olivia Ulenius veivät Unitedin kahden maalin johtoasemaan

Lauantai-illan jännitysnäytelmä alkoi vauhdikkaasti pallon pyöriessä KuPS:n maaliviivan päällä vain 48 sekunnin pelaamisen jälkeen. United aloitti ottelun terävästi halliten ensimmäisen puoliajan pelitapahtumia. Kuopiolaisetkin pääsivät useaan otteeseen etenemään sisään vastustajan alueelle, mutta viimeiset syötöt ja ratkaisut jäivät vajaiksi. Unitedin juoksuvoimainen kärkipelaaja Aada Törrönen pääsi sen sijaan etenemään hyvään vetopaikkaan ja tykitti pallon kotijoukkueen maaliverkkoon: 0-1 (22 min).

KuPS pääsi lähimmäksi tasoitusta 36 peliminuutin kohdalla, jolloin Krögerin terävä vasuriveto osui Unitedin maalitolppaan. Vierasjoukkue kasvatti omaa johtoasemaansa toisen puoliajan alussa, jolloin KuPS-puolustukselle sattui paha pallonmenetys vaarattomannäköisessä pelinavaamistilanteessa omassa kenttäpäädyssä ja hyökkääjä Olivia Ulenus pääsi puskemaan vieraat jo 0-2-johtoon (53 min).

KuPS-joukkueen erittäin väkevä puolen tunnin loppukiri

Vahvatahtoinen KuPS-joukkue osoitti jälleen kovaa luonnettaan nousemalla kahden maalin takaa voittajaksi. Hyökkääjä Gentjana Rochi (kuvassa) aloitti kuopiolaisten kovan loppukirin tykittämällä upealla voimalaukauksellaan 1-2 (61 min). Osuma on tähtihyökkääjän peliuran sadas liigamaali KuPS-joukkueen riveissä. Kröger laukoi kuopiolaiset tasoihin 2-2 (63 min) ja Begolli sai kunnian 3-2 voittomaalin tekemisestä (83 min). Kovatempoinen, tiukkaotteinen ja vauhdikas taisteluottelu huipentui neljän minuutin mittaiseen lisäaikaan, jolla United osui täpärästi KuPS-maalin ylärimaan.

Väre Areenan innokas kotiyleisö sai siten jännittää tiukasti aina ottelun loppuvihellykseen saakka. ”Oli kova taistelupeli. Åland on parantanut omia otteitaan paljon kauden aikana. Me emme saaneet tähän otteluun parasta mahdollista lähtöä, mutta kokonaisuudessaan tämä oli erittäin hieno kotimainen liigaottelu”, KuPS-valmentaja Valtteri Kumpuniemi kiitteli.

Kuopiolaisten viimeiset ratkaisut jäivät ensimmäisellä puoliajalla hieman vajaiksi, mutta toisella puoliajalla tuttu hyökkäysrytmi löytyi jälleen ja kotijoukkue tykitti komeita kaukovetoja kohti United-maalia, joiden kautta ratkaisu lopulta tapahtui. ”Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli tosiaan ainoastaan kaksi vaarallista maalipaikkaa. Åland oli muuttanut omaa systeemiään viiden alakertaan ja sen takia oli tosi vaikeaa mennä keskeltä läpi. Jatkossa me pääsimmekin etenemään paremmin laitojen kautta. Ålandin hyvyys ei tullut minkäänlaisena yllätyksenä, heidän vaarallisuutensa oli meillä kyllä tiedossa. Helppoja pelejä ei ole tässä sarjassa. Pelin kulku riippuu aina maaleista, sillä ne muuttavat ottelun luonnetta”, päävalmentaja totesi.

”Kaukolaukauksia tarvitaan ja ne ratkaisivat tänään”

”Toisella puoliajalla meidän pelimme oli parempaa ja uskon, että tilastojenkin perusteella meillä oli enemmän paikkoja. Kaukolaukaukset ratkaisivat tänään ja niillä tehtiin kolme hienoa maalia, kaksi ensimmäistä suorilla vedoilla ja se kolmas maalivahdin torjunnan jälkeen. Kaukolaukauksia tarvitaan. Toisella puoliajalla me olimme niskan päällä ja tämä on mielestäni ansaittu tulos. Tämä on yksi kaikkein jännittävimpiä liigapelejä ja hienoa viihdettä tarjottiin. Jalkapallon pitää olla viihdettä ja toivon että yleisö myös viihtyi. Tiistaina jatketaan ja otellaan uusintanäytös”, Kumpuniemi sanoi.