SUBWAY Kansallinen Liiga: Ilves – KuPS 0-3 (0-2)

Kuva: Miska Savolainen / Mideas

Hyökkääjä Gentjana Rochi (2) ja keskikenttäpelaaja Oona Siren maalinteossa Tampereella

Sarjajohtaja Kuopion Palloseura jatkoi vauhdikasta menoaan perjantai-iltana Tampereella. Kotijoukkue Ilves kukistui Subway Kansallisen Liigan yhdennentoista sarjakierroksen ottelussa maalein 0-3. KuPS hankki tämän liigakauden kymmenennen voittonsa hyökkääjä Gentjana Rochin kahdella ja keskikenttäpelaaja Oona Sirenin tämän sarjakauden ensimmäisellä liigaosumalla.

Rochi pääsi pelin alussa karkaamaan läpiajoon keskikenttäpelaaja Emma Peuhkurisen pitkästä pystysyötöstä ja viimeisteli läpiajonsa päätteeksi 0-1 (8 min). Maali on tähtihyökkääjän tämän sarjakauden kymmenes liigaosuma. Oona Siren puski ensimmäisen puoliajan lopussa hallitusti 0-2 Anni Hartikaisen nappikeskityksestä (44 min) ja näissä numeroissa mentiin tauolle. Rochi viimeisteli toisella puoliajalla illan toisen maalinsa tarkalla puskulla Oona Sirenin esityöstä (50 min) ja nämä kolme osumaa riittivät ansaittuun voittoon. Maalivahti Fanny Söderström torjui jälleen nollapelin keltamustan maalitolppien välissä. Kuopiolaisten neljän peräkkäisen vierasottelun reissukiertue päättyi tänään Tampereelle ja viikon kuluttua joukkue pääsee pelaamaan jälleen omalla kotiareenallaan Åland Unitedin saapuessa vastustajaksi 12:nnen sarjakierroksen kotiotteluun.

Päävalmentaja Ollipekka Ojala oli tyytyväinen oman joukkueensa peliesitykseen. ”Tyytyväisiä ollaan varsinkin ensimmäisen puoliajan esitykseen, se oli mainio. Me kokeilimme tänään joitain uusia juttuja ja uusia rooleja ja olen tyytyväinen siihen, miten pelaajat tänään esiintyivät. Tämä oli selkeä ja vakuuttava voitto”, Ojala tiivisti kuopiolaistunnelmat.

”Ilves paransi omaa peliään toisella puoliajalla, haastoivat rohkeammin ja prässäsivät enemmän. Tuolla pelaamisella he ottavat jatkossa varmasti pisteitä. Meidän oma pelimme toimi tosi hyvin varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Se mitä me tänään haettiin, toimi hyvin ja tästä meidän on mukava jatkaa seuraavaan peliin Ålandia vastaan”, Ojala totesi.

KuPS: Fanny Söderström, Liina Nora, Gabriella Cuevas, Nanne Ruuskanen, Anni Hartikainen, Emma Peuhkurinen, Maja Göthberg (63 min Anni-Maija Kauppila), Emmi Siren (88 min Anna Nurmi), Oona Siren (89 min Anna-Stina Simonen), Gentjana Rochi, Lavdije Begolli (63 min Aino Kröger)