SUBWAY Kansallinen Liiga: Ilves – KuPS 0-2 (0-2)

Tähtipelaajat Anni Hartikainen ja Oona Siren maalinteossa Tampereella

Kuopion Palloseuran sarjakausi Subway Kansallisessa Liigassa jatkuu voitokkaissa tunnelmissa. Tampereen Ilves kukistui perjantai-iltana pelatussa kahdeksannen sarjakierroksen vierasottelussa, jossa KuPS oli terävämpi maalein 0-2. Laitapelaaja Anni Hartikainen ja keskikenttäpelaaja Oona Siren onnistuivat maalinteossa Kaupin urheilukeskuksessa ja keskiviikkona aloittaneen uuden päävalmentajan Pauliina Miettisen debyyttiottelu päättyi siten positiivisissa voittotunnelmissa.

KuPS otti pelin hallinnan itselleen heti alusta alkaen ja hyökkäsi täydellä voimallaan kohti kotijoukkueen maalia. Selvä pelinhallinta tuotti kaksi komeaa täysosumaa. Hartikainen viimeisteli taidokkaalla laukauksellaan 0-1 hyökkääjä Wilma Forsblomin oivallisesta sivuttaissyötöstä (33 min) ja Siren latasi komealla kaukovedollaan 0-2 brassivahvistus Ana Paula Silva Santosin syötöstä (40 min). Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Kuopiolaisten vahva pelikontrolli jatkui koko toisenkin puoliajan, lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty ja perjantai-illan peli päättyi ansaittuun vierasvoittoon. Ilves taisteli tiukasti, muttei onnistunut enää nousemaan tappioasemasta ylöspäin. Erinomaisesti pelannut Hartikainen palkittiin kolmella Subway-tähdellä ja lujasti taistellut Siren palkittiin yhdellä Subway-tähdellä.

Pauliina Miettinen: ”Me tulemme saamaan paljon hyvää aikaiseksi ajan kanssa”

Päävalmentaja oli tyytyväisellä mielellä onnistuneen debyyttiottelunsa jälkeen. ”Oma fiilis on todella helpottunut. Tämä oli meille vaikea peli kaikin puolin ja pientä apinaakin alkoi olla jo selässä kahden tappion jälkeen. Tämä oli meiltä hyvä ottelu ja pelissä näkyi jo niitä asioita mitä me olimme ehtineet vähän harjoitellakin. Pelaajat yrittivät toteuttaa juuri niitä asioita mitä me halusimmekin ja siihen olen erittäin tyytyväinen. Meidän piti selviytyä tästä ottelusta ja sen me myös teimme. Me tulemme saamaan paljon hyvää aikaiseksi ajan kanssa”, Miettinen korostaa.

Joukkue pyrki pelaamaan myös enemmän pitkää pystypalloa, joilla saataisiin pelin painopistettä siirrettyä nopeammin ylemmäs. ”Tämä on ennakkoon harkittua suoraviivaistamista. Sillä saadaan tilanteenvaihtoja ja ylivoimia aikaiseksi ja monet niistä onnistuivat tänään hienosti. Erityisesti laitapuolustaja Maja Göthbergille pelattiin useita mainioita pystypalloja. Peli oli meidän täyttä hallintaa ja me tiesimme, että Ilves yrittää tulla nopeilla vastaiskuilla. Meidän pelaajamme osasivat rikkoa ne oikeissa kohdissa ja lopputulos on täysin ansaittu”, päävalmentaja iloitsee.

”Tämä on meiltä hyvä alku. Työtä pitää jatkaa ja parantaa pitää paljon. Erityisesti tilanteenvaihdot pitää saada vieläkin paremmiksi ja pelin tempo pitää saada kovemmaksi jo europelejäkin ajatellen. Jokaisen pitää jaksaa painaa täydet 120 peliminuuttia ja kunto ei saa loppua keneltäkään pelaajalta kesken. Meillä kaikilla on nyt iloinen fiilis tämän voiton johdosta ja tästä meidän on hyvä jatkaa”, päävalmentaja korosti.

Subway-tähdet: Anni Hartikainen 3, Oona Siren 1