Subway Kansallinen Liiga: HPS – KuPS 2-2 (1-0)

Valokuva: Jyri Sulander / Suomen Palloliitto

Tehohyökkääjä Gentjana Rochi viimeisteli kaksi komeaa täysosumaa lauantai-illan vierasottelussa

Subway Kansallisessa Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkui lauantaina yhden sarjapisteen arvoisesti. Paloheinässä pelattu toisen sarjakierroksen vierasottelu päättyi tasapeliin jännittävien loppuhetkien jälkeen. Vahvan toisen puoliajan pelannut KuPS oli voitossa kiinni aina neljännelle lisäaikaminuutille saakka, jolloin HPS onnistui tasoittamaan ja sarjapisteet menivät jakoon 2-2-lopputuloksella.

Sarjajohdossa ollut HPS aloitti oman kotiottelunsa terävästi päästen johtoasemaan 8 peliminuutin kohdalla. HPS-joukkue prässäsi ylhäällä päästen katkaisemaan kuopiolaisten pelinavauksen ja hyökkääjä Ria Karjalainen laukoi komealla vasurivedollaan 1-0. Nyt oli kuopiolaisten vuoro joutua takaa-ajajan asemaan. Peliote alkoi vähitellen siirtyä vierasjoukkueen haltuun ja tähtihyökkääjä Gentjana Rochi pääsi laukomaan muutamia mainioita kaukovetoja kohti HPS-maalia. Komeat laukaukset menivät kuitenkin maali yli ja ohi ja tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0-johtoasemassa.

KuPS nosti pelaamisen tasoaan toisella puoliajalla ja maalilaukauksiin alkoi löytyä tarvittavaa tarkkuutta. Rochi iski komean tasoitusmaalin rynnistettyään voimalla tekopaikkaan ja tarkka maanuoliainen upposi HPS-maalin takanurkkaan: 1-1 (63 min). KuPS nousi johtoasemaan kymmenen minuuttia myöhemmin maalivahti Meri Hämäläisen pelinavauksesta: puolustaja Liina Nora lähetti ylöspäin pitkän pystypallon, josta Rochi pääsi laukomaan tarkalla ja lujalla vedollaan tolpan kautta sisään: 1-2 (72 min).

KuPS piti palloa hyvin hallussaan johtomaalin jälkeen ja oli etenemässä kohti vierasvoittoa, kunnes HPS sai kulmapotkun lisäajan kolmannella peliminuutilla. Keskikenttäpelaaja Anna-Stina Simonen pääsi puskemaan palloa takatolpalta ja puskupallo upposi etualanurkasta sisään: 2-2. Tämä jäi värikkään ottelun lopputulokseksi.

Maalintekijät Gentjana Rochi ja Ria Karjalainen palkittiin joukkueiden parhaina pelaajina.

”Toisen puoliajan tasonnosto on kiitoksen arvoinen suoritus”

Lopun lisäajan takaisku jäi harmittamaan kuopiolaisten valmennusjohtoa. ”Tasapelipiste tuntuu pettymykseltä, kun on ensin menty takaa tasoihin ja ohi. Mutta otetaan mukaan se mitä saadaan. Toisella puoliajalla meidän oma pelimme parani paljon ja tasonnosto on kiitoksen arvoinen suoritus”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi totesi.

”Tämä oli tasainen matsi. Alussa me emme onnistuneet luomaan riittävää uhkaa vastustaja selustaan omalla etenemisellä ja omalla liikkeellä ja jotkin meidän valinnat olivat huonoja. HPS halusi prässätä korkealta ja pääsikin johtoasemaan, mikä muutti ottelun luonnetta. Oma pelimme parani koko ajan ja ote alkoi siirtyä meille. Isossa kuvassa meillä oli enemmän paikkoja ja tilanteita, ne eivät kuitenkaan olleet riittävän vaarallisia. Meidän pitää päästä enemmän sisään vastustajan boksiin ja lähemmäs vastustajan maalia, siinä me emme onnistuneet tänään riittävän hyvin”, päävalmentaja arvioi ensimmäisen puoliajan otteita.

”Toisella puoliajalla tapahtui selkeä tasonnosto. Selustajuoksuja alkoi tulla paljon enemmän ja prässi oli ajoittain erinomaista. Sen ansiosta me saimme paljon pallonriistoja, ei kuitenkaan mitään kovin vaarallista. Peli parani joka tapauksessa paljon ja lopussa tuli harmillinen takaisku. HPS:n tiukka prässi oli juuri sitä mitä me osasimme etukäteen odottaakin ja he tekevät sitä tosi hyvin”, Kumpuniemi totesi. Värikkään ottelun RUUTU-tähdet jaettiin illan maalintekijöille.

RUUTU-tähdet: Gentjana Rochi 3, Anna-Stina Simonen 2, Ria Karjalainen 1

KuPS: Meri Hämäläinen, Kaela Hansen, Emma Santamäki, Liina Nora, Niitty Hahl (61 min Eerika Appelqvist), Aada Nurmi, Tao Stark, Ana Paula Silva Santos, Gentjana Rochi (84 min Saga Kaikkonen), Lavdije Begolli (87 min Nanna Savolainen), Aino Kröger