Subway Kansallinen Liiga: HPS – KuPS 0-3 (0-2)

Anni Hartikainen, Gentjana Rochi ja Emma Santamäki maalinteossa lauantain vierasottelussa

Subway Kansallista Liigaa johtava Kuopion Palloseura jatkaa omaa sarjakauttaan vakuuttavalla tavalla. Kotijoukkue Helsingin Palloseura kukistui lauantaina pelatussa vierasottelussa maalein 0-3. Laitapelaaja Anni Hartikainen, hyökkääjä Gentjana Rochi ja uusi pelaajahankinta Emma Santamäki onnistuivat maalinteossa Paloheinän stadionilla. Turun Palloseurasta siirtynyt Santamäki pelasi tänään ensimmäisen ottelunsa keltamustassa joukkueessa onnistuen hienosti ja maalintekijä palkittiin myös ottelun parhaana pelaajana kolmella Subway-tähdellä.

Lauantainen liigaottelu eteni tuttuun tyyliin kuopiolaisten määräämässä tahdissa. Hartikainen aloitti maalinteon laukomalla upean kierteisen vedon HPS-maalin ylänurkkaan maalivahdin ulottumattomiin: 0-1 (24 min). Anni viimeisteli tämän kauden seitsemännen liigamaalinsa nousten mukaan kisaamaan tämän kauden maalikuningattaren arvonimestä. Rochi viimeisteli taidokkaasti 0-2 Wilma Forsblomin tarjoilemasta syötöstä (30 min) ja myös Rochi nousi tasaisessa maalitilastossa seitsemään osumaan.

KuPS-debyyttiotteluaan pelannut Santamäki puski toisen puoliajan alussa 0-3 kuopiolaisten kulmapotkutilanteesta (50 min). HPS ei pystynyt kovin paljon haastamaan vahvaa KuPS-joukkuetta ja maalivahti Fanny Söderström sai siten pelata helponlaisesti tämän liigakauden neljännen nollapelinsä KuPS-maalissa. Päävalmentaja Pauliina Miettinen oli tyytyväinen joukkueen lauantaiseen esitykseen.

”Ihan OK tasapainoinen peli meiltä. Peli oli hyvin meidän hallussa, paikkoja oli paljon ja niitä vähän tuhlailtiinkin. Viimeistelyä meidän pitää parantaa jatkossa. Pelinhallinta oli aika selvää heti alusta alkaen ja oli hyvä että HPS prässäsi meitä ylhäältä. Me harjoittelimme tänään puolustamista vähän eri muodossa ja se onnistui hyvin. Hieno maali kruunasi Santamäen hyvän pelin. Hän otti hyvin 1v1-tilanteet ja pelasi tosi varmasti. Hyvä ottelu häneltä. Tilanteenvaihdot meidän pitää pystyä hyödyntämään paremmin. Joukkueelta ihan hyvä esitys, johon olen ihan tyytyväinen”, päävalmentaja arvioi lauantai-illan voittopeliä.

Subway-tähdet: Emma Santamäki 3, Iina Rautiainen 2, Wilma Forsblom 1