Subway Kansallinen Liiga: HJK – KuPS 4-2 (2-0)

Roosa Ariyo ja Aino Kröger maalinteossa sunnuntai-illan kiihkeässä jännitysnäytelmässä

Subway Kansallista Liigaa johtavalla Kuopion Palloseuralla oli sunnuntai-iltana mahdollisuus varmistaa matemaattisesti tämän kauden liigamestaruus. Unelmat eivät kuitenkaan päässeet vielä tässä vaiheessa täyttymään, sillä nimekäs kotijoukkue Helsingin Jalkapalloklubi onnistui kukistamaan sarjajohtajan kiihkeän jännitysnäytelmän jälkeen. Klubi iski Bolt Areenalla neljä komeaa osumaa kuopiolaisten maaliverkkoon ja pääsi juhlimaan arvokasta kotivoittoaan loppunumeroilla 4-2.

Kuopiolaisten yhdeksän pisteen suuruinen sarjajohto kutistui kuuteen pisteeseen ja liigamestaruuden ratkeaminen siirtyi näin lokakuun puolelle, kun päättymäisillään olevaa liigakautta on jäljellä vielä kolme täyttä sarjakierrosta. Subway Kansallisessa Liigassa alkaa nyt syyskuun A-maaottelutauko ja Kuopion Palloseuran seuraava liigaottelu on ohjelmassa keskiviikkona 4. lokakuuta.

Hieno jalkapallonäytelmä kahden laatujoukkueen välillä

HJK ja KuPS tarjosivat yleisölle hyvätasoisen, värikkään ja kiihkeän jännitysnäytelmän Bolt Areenan tunnelmallisessa iltavalaistuksessa. Kotijoukkue pääsi johtoasemaan 9 peliminuutin kohdalla, jolloin hyökkääjä Jenna Kopra laukoi kauniin kierrevedon kuopiolaisten maaliverkkoon siirtäen HJK:n 1-0-johtoon. Keltamustallakin oli hyviä tilaisuuksia maalintekoon ja tasoitukseen, mutta riittävää terävyyttä ei nyt löytynyt. HJK iski sen sijaan uudestaan 44 peliminuutin kohdalla: Klubi sai omassa hyökkäyspäädyssään vapaapotkun, jonka Iina Salmi tykitti upeasti KuPS-maalin yläkulmaan ja tauolle mentiin näin HJK:n 2-0-johdossa.

Vierasjoukkueelle jäi näin paljon kirittävää toiselle puoliajalle. KuPS-joukkue tulikin toiselle puolikkaalle päättäväisin mielin ja onnistui viimeinkin kaventamaan 68 peliminuutin kohdalla, jolloin laitahyökkääjä Anni Hartikainen keskitti pallon HJK-maalin edustalle ja hyökkääjä Roosa Ariyo pääsi herkuttelemaan arvokkaalla 2-1-kavennuksella. HJK iski kuitenkin pian takaisin. KuPS sai hyökkäyspäädyssä sivurajaheiton, jonka Klubi purki päästen iskemään omalta alueeltaan nopealla vastaiskulla ja terävä hyökkäys päättyi Iina Salmen onnistuneeseen viimeistelyyn 3-1 (70 min). HJK:n ykköstykki Lotta Lindström kasvatti maalilukemia jo 4-1:een terävällä viimeistelyllään KuPS-puolustuksen keskeltä (74 min) ja tämän ottelun voittotaistelu näytti jo ratkenneen sinivalkoisten eduksi.

Aino Kröger teki oman henkilökohtaisen maaliennätyksensä

KuPS onnistui vielä kaventamaan 4-2 hyökkääjä Aino Krögerin runnottua pallon väkisin Klubin verkkoon (77 min). Ottelun neljä viimeisintä osumaa viimeisteltiin tiiviissä tahdissa vain yhdeksän peliminuutin sisään. Kröger viimeisteli tänään tämän kauden 13:nnen liigamaalinsa, mikä on ”Pieksämäen pommittajan” uusi oma kausikohtainen liigamaaliennätys. Keltamusta haki kavennusta ja tasoitusta kaikin voimin vihoviimeiseen pillinvihellykseen saakka, mutta Klubin johtoasema kesti kuopiolaisten voimakkaan loppurynnistyksen ja värikäs jalkapalloilta päättyi kotijoukkueen iloisiin voitonjuhliin. Uusintanäytös on luvassa sunnuntaina 1. lokakuuta, jolloin joukkueet kohtaavat Suomen Cupin tämänvuotisessa loppuottelussa Helsingin Olympiastadionilla.

”Ei ollut tänään oikein meidän oman näköistä peliä”

Päävalmentaja Pauliina Miettinen tunnusti HJK:n paremmuuden sunnuntai-illan tiukassa kärkiottelussa. ”HJK on hyvä joukkue, he hyökkäsivät terävästi ja viimeistelivät terävästi. Paremmalle hävittiin. Paikkoja oli meilläkin kyllä, mutta ei kuitenkaan ihan yhtä paljon kuin aiemmin. Oma flow-tila puuttui nyt ja ehkä oli jo pientä väsymystäkin. Tämä ei näyttänyt meidän omalta peliltämme”, päävalmentaja arvioi sunnuntain peliesitystä.

”Me hävisimme kaikki ykköspallot ja kakkospallot. Ykköspallot ovat tärkeitä, sen takia me emme nyt saaneet pelikontrollia ja oma peli oli kuin käsijarru olisi ollut päällä. Ei vaan lähtenyt. Jossain me tänään epäonnistuimme ja pelistä puuttui balanssi. Pitää analysoida, mistä se johtuu. Tämä ei ollut tänään oikein meidän oman näköistä peliä. Sarjatauko tulee nyt hyvään paikkaan ja oma peli pitää saada kuntoon cupin finaaliin mennessä, jotta päästään uudestaan haastamaan Klubia ja hankkimaan revanssia”, päävalmentaja totesi.