Subway Kansallinen Liiga: HJK – KuPS 3-0 (1-0)

Liigan kovakuntoiset kärkijoukkueet kohtasivat kiihkeässä huippuottelussa Bolt Areenalla

Subway Kansallisessa Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkui lauantaina tappionmakuisissa tunnelmissa. Sarjajohdossa oleva HJK ja sarjakakkosena oleva KuPS kohtasivat toisensa 12:nnen sarjakierroksen ottelussa, joka päättyi kotijoukkue Klubin voitonjuhliin maalein 3-0. HJK:n ratkaisupelaajat Milja Kiviranta, Jenna Topra sekä Elli-Noora Kainulainen upottivat kolme palloa kuopiolaisten maaliverkkoon ja kotijoukkue pääsi siten vankistamaan omaa johtoasemaansa liigan tämänhetkisenä sarjaykkösenä. Kuopiolaiset kärsivät puolestaan toisen tappionsa tämän kauden liigassa.

Ottelu alkoi HJK:n vahvalla hallinnalla. Keltamusta pääsi vähitellen paremmin peliin mukaan, kunnes kotijoukkue onnistui ensimmäisenä maalinteossa 22 peliminuutilla. Kiviranta pääsi kääntymään hyökkäysalueella pallon kanssa pienessä tilassa ja latasi tarkan kääntölaukauksen kohti KuPS-maalin alanurkkaa, josta kova veto upposi sisään: 1-0. Klubi kasvatti johtoasemaansa toisen puoliajan alkupuolella, kun kotijoukkue pääsi iskemään nopealla vastaiskulla ja Topra viimeisteli toisesta aallosta näyttävästi 2-0 (54 min).

KuPS hyökkäsi viimeisellä puolituntisella kaikin voimin ja saikin kehiteltyä näppärillä syöttelysommitelmillaan lukuisia mainioita ja vaarallisia tilanteenaihioita, mutta onnistuneet viimeiset loppuratkaisut jäivät tällä kertaa puuttumaan. KuPS teki tunnin kohdalla merkittävän pelaajavaihdon, kun pitkään sivussa ollut hyökkääjä Roosa Ariyo pääsi kentälle pelaamaan tämän kauden ensimmäistä liigaotteluaan.

KuPS löi lopussa päälle hyvää ja kovaa hyökkäyspainetta, kunnes HJK sai vuorostaan kulmapotkun josta Kainulainen onnistui sijoittamaan pallon kuopiolaismaaliin pienen onnenkin avustuksella ja loppunumeroiksi 3-0 (84 min). KuPS-joukkue esiintyi Bolt Areenalla taistelutahtoisella ilmeellä pitäen kotijoukkuetta tiukassa pinteessä pitkiä aikoja.

”Oma syöttötarkkuutemme parani selvästi toisella puoliajalla”

”Olemme tietenkin pettyneitä lopputulokseen, mutta pelaamisessa oli paljon hyviäkin juttuja. Jokainen pelaaja antoi kentällä kaikkensa ja se antoi meille mahdollisuuden voittaa myös tämä peli. Se ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt”, KuPS-valmentaja Valtteri Kumpuniemi totesi pelin jälkeen.

Kotijoukkue hallitsi ottelun ensimmäistä kymmenminuuttista melko selvästi pystyen useisiin syötönkatkoihin ja pallonriistoihin. KuPS pystyi parantamaan omaa pelaamistaan jo ensimmäisen puoliajan jälkipuolikkaalla sekä koko toisella puoliajalla heti sen alusta alkaen.

”HJK pääsi ensimmäisellä puoliajalla hyökkäämään riistojen jälkeen isoihin tiloihin. Maalitilanteita ja laukaisupaikkoja he saivat kuitenkin oikeastaan vain nopeiden vastahyökkäystensä kautta. Toisella puoliajalla me jatkoimme ja paransimme omaa pelaamistamme pienten juttujen kautta ja oma syöttötarkkuutemme parani selvästi, me emme kuitenkaan laukoneet riittävästi. Toinen puoliaika oli hyvin meidän kontrollissa, mutta HJK pääsi rokottamaan omien nopeiden vastaiskujensa kautta. Meillä oli tänään joitain poissaoloja ja ne tietenkin vaikuttivat pelaamiseen, mutta kaikki kentällä olleet pelaajat taistelivat kiitettävästi jättäen kentälle kaikkensa”, päävalmentaja kiitteli omaa pelaajistoaan.