SUBWAY Kansallinen Liiga: FC Honka – KuPS 1-2 (1-0)

Valokuva: Kuopion Palloseura Oy

Ana Paula Silva Santos ja Gentjana Rochi maalinteossa Espoossa

Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran pelikausi jatkui tänään voitokkaissa tunnelmissa. Espoossa pelattu Subway Kansallisen Liigan toisen sarjakierroksen ottelu päättyi kuopiolaisten vierasvoittoon 1-2. Tiukasti taisteleva FC Honka pääsi ensin johtoasemaan Daniela Sandåsin hienolla puskuosumalla, kunnes KuPS nousi toisella puoliajalla voittoon Ana Paula Silva Santosin ja Gentjana Rochin komeiden viimeistelyjen ansiosta ja arvokkaat sarjapisteet lähtivät näin kuopiolaisten matkaan kovan kamppailun jälkeen.

Hongalla oli ensimmäisellä puoliajalla muutamia mainioita tekopaikkoja ja kotijoukkue pääsikin taukojohtoon 44 peliminuutin kohdalla, jolloin Sandås puski kulmapotkutilanteesta tyylikkäästi 1-0. KuPS nosti toisella puoliajalla omaa tasoaan päästen 1-1-tasatilanteeseen brassipelaaja Santosin taidokkaalla ylänurkkaosumalla (66 min). Pian tämän jälkeen hyökkääjä Lavdije Begolli keskitti pallon Hongan rangaistusalueelle ja Rochi pääsi puskemaan komean voitto-osuman 1-2 (68 min). Nämä jäivät lauantaisen liigapelin loppunumeroiksi.

KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala oli tyytyväinen joukkueen nousujohteiseen pelisuoritukseen vaativassa vierasottelussa. ”Ensimmäisellä puoliajalla me emme juosseet tarpeeksi paljon vastustajan puolustuksen selustaan ja se tekee puolustamisen heille helpommaksi. Tätä me painotimme toisella puoliajalla, että linjan taakse pitää juosta ja laittaa palloa sinne. Samoin omaa pelaamista piti vaan jatkaa kärsivällisesti ja se onnistui toisella puoliajalla”, päävalmentaja kiitteli omiaan.

Honka tarjosi ennakkosuosikille odotetun kovan vastuksen ja teki siten pelistä vaikean. ”Honka on parantanut viime vuodesta ja he pelaavat nyt hieman suoraviivaisemmin. Honka on hyvä vastus, emmekä me päässeet nyt samalla tavalla dominoimaan peliä kuten tavallisesti. Tämä ei ollut meille helppo peli, tarvittava kuitenkin tehtiin ja tämä oli meiltä hyvä vieraspeli. Kokonaisuus oli ihan OK. Kovempi työ piti nyt tehdä kuin avausottelussa ja työvoitto maistuu siksikin hyvältä. Me saimme nyt tärkeitä kokemuksia vierasottelussa pelaamisesta ja on joukkueelta hyvä suoritus tulla takaa ohi. Siitä on syytä olla ylpeä”, päävalmentaja muistutti.

Subway-tähdet: Ana Paula Silva Santos 3.