SUBWAY Kansallinen Liiga: Åland U – KuPS 2-3 (1-2)

Lavdije Begolli (2) ja Nanne Ruuskanen keltamustan ratkaisijoita Maarianhaminassa

Kuopion Palloseura jatkaa omaa sarjakauttaan voitokkaissa tunnelmissa. Kova kotijoukkue Åland United ja mestarijoukkue KuPS kohtasivat Subway Kansallisen Liigan toisen sarjakierroksen sunnuntai-ottelussa, joka päättyi kuopiolaisten voitoksi dramaattisten loppuminuuttien jälkeen. Puolustaja Nanne Ruuskasen lisäaikaosuma ratkaisi tasaisen ottelun ja KuPS pääsee lähtemään pitkälle kotimatkalleen arvokas vierasvoitto mukanaan.

Joukkueiden keskinäiset ottelut ovat muodostuneet värikkäiksi yhteenotoiksi ja näin kävi jälleen tälläkin kertaa. KuPS sai otteluun lentävän lähdön Lavdije Begollin onnistuttua maalinteossa heti viiden peliminuutin kohdalla: Begolli sai mainion syötön Aino Krögeriltä ja laukoi tarkasti 0-1 tehden tämän liigakauden kolmannen liigaosumansa. Åland tuli tasoihin erikoistilanteesta, kun Sanni Ojanen viimeisteli kulmapotkuruuhkasta 1-1 (27 min). Begolli vei kuopiolaiset 1-2-taukojohtoon saatuaan mainion poikittaissyötön Anni-Maija Kauppilalta ja illan tehopelaaja Begolli teki tämän kauden neljännen liigaosumansa (42 min).

KuPS oli vierasvoitossa kiinni pitkälle ottelun loppupuolelle saakka. Toisella puoliajalla taisteltiin tiukasti jokaisesta pallosta jokaisessa pelitilanteessa, kunnes Åland pääsi hyökkäämään nopealla iskulla joka päättyi kärkipelaaja Singy Aarnan onnistumiseen: 2-2 (84 min). Ottelu näytti päättyvän pistejakoon, kunnes puolustaja Nanne Ruuskanen lähti etenemään ylös pallon kanssa ja laukoi kohti kotijoukkueen maalia. Maalivahdin torjuntayritys epäonnistui ja pallo vierähti maalivahdin käsien kautta maaliviivan ylitse: 2-3 ja vierasjoukkue pääsi juhlimaan hienoa voittoaan Unitedin keväisellä kotiareenalla.

Ojala: ”Tuntuu tosi hienolta voittaa täällä”

Maarianhaminasta ei ole koskaan helppoa hankkia sarjapisteitä ja tiukassa ne olivat tälläkin kertaa. ”Me olemme tosi tyytyväisiä voittoon täällä. Nyt me emme olleet ihan parhaimmalla tasollamme ja silti onnistuttiin saamaan hyvä tulos. Se on kaikkein tärkeintä. Åland paransi omaa peliään edellisestä kohtaamisestamme ja on hankala vastus. Tämä ottelu oli fyysisesti kovempi peli kuin muut pelit erityisesti kaksinkamppailujen suhteen. Åland on hyvä siinä”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala kuvaili voittotunnelmiaan.

Jalkapallopelit ratkeavat joskus hyvin erikoisilla tavoilla ja kuopiolaisilla oli lopussa mukanaan hieman hyvää onneakin. ”Pelaajista on syytä olla tosi ylpeä: me pystyimme voittamaan ja olemme kasvaneet voittajiksi. Nanne Ruuskasen kannatti laukoa siinä tilanteessa. Tuuriakin joskus tarvitaan ja nyt meillä oli sitä. Viime pelissä veskari torjui kaiken mahdollisen ja mahdottoman ja nyt kävi näin. Kyllä tuntuu tosi hienolta voittaa täällä. Pelillisesti tämä ei ollut lähelläkään parastamme ja parannettavaa on vielä”, valmentaja totesi.

Maalit:
– 5 min Lavdije Begolli 0-1 (Aino Kröger)
– 27 min Sanni Ojanen 1-1 (Monica Hagström)
– 42 min Lavdije Begolli 1-2 (Anni-Maija Kauppila)
– 84 min Signy Aarna 2-2
– 90+2 min Nanne Ruuskanen 2-3

Subway-tähdet: Lavdije Begolli 2, Emmi Siren 1

KuPS: Vera Varis, Anni Hartikainen (74 min Anna Nurmi), Gabriella Cuevas, Nanne Ruuskanen, Liina Nora, Emmi Siren, Oona Siren, Emma Peuhkurinen, Anni-Maija Kauppila (46 min Gentjana Rochi), Lavdije Begolli, Aino Kröger