Subway Kansallinen Liiga: Åland United – KuPS 1-1 (0-0)

Valokuvat: Kuopion Palloseura Oy

Hopeasta kamppaileva Kuopion Palloseura taisteli yhden arvokkaan sarjapisteen Maarianhaminasta

Subway Kansallisessa Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran pelikausi jatkui lauantai-iltana yhden sarjapisteen arvoisesti. Wiklöf Holding Areenalla pelattu syksyn Mestaruussarjan 22:n sarjakierroksen tiukkaotteinen yhteenotto päättyi tasapeliin 1-1. Hyökkääjä Gentjana Rochi vei vierasjoukkueen johtoon toisen puoliajan upealla ylänurkkalaukauksellaan, jonka jälkeen kotijoukkue nousi tasoihin Anni Hakasalon onnistuneella maalilaukauksella.

Ensimmäinen 45-minuuttinen sisälsi tiukkaa ja tasaväkistä pallotaistelua. Kuopiolaisten keskikenttäpelaaja Tao Stark laukoi näyttävästi Unitedin maalikehikon yläristikkoon (20 min). Unitedin tehokärki Aada Törrönen pääsi vuorostaan hyvään vetopaikkaan, jossa KuPS-maalivahti Ellan Arpiainen venyi hienoon yhden käden pelastustorjuntaan (27 min). Maalitilanteet jäivät vähiin ja tauolle mentiin maalittomissa lukemissa.

Toisella puoliajalla KuPS-puolustaja Liina Nora laukoi vuorostaan kaukaa ylärimaan (50 min), kunnes Rochi onnistui ensimmäisenä maalinteossa: täydellinen ylänurkkaveto upposi Unitedin maaliverkkoon ja vierasjoukkue siirtyi 0-1-johtoasemaan (62 min). Rochi teki tämän kauden 15:nnen liigamaalinsa.

United tuli pian tasoihin, kun Hakasalo onnistui laukomaan pallon lähietäisyydeltä kuopiolaismaaliin ja pelitilanteeksi 1-1 (69 min). Hakasalo onnistui kahdesti myös Kuopiossa pelatussa edellisessä liigakohtaamisessa, joka päättyi loppunumeroihin 3-3. Ylärimat kolisivat Wiklöf Holding Areenalla seuraavan kerran 73. ja 74. peliminuuteilla, jolloin Nora laukoi ensin lujan vapaapotkun Unitedin maalipuihin ja Ålandin Gabrielle Rennie osui vuorostaan kuopiolaismaalin yläputkeen. Vaihtopelaaja Roosa Ariyon laukoma lisäaikamaalikin hylättiin paitsiona ja tiukka peli päättyi siten pistejakoon.

KuPS-puolustaja Liina Nora (numero 21) pelasi vahvan ottelun Maarianhaminassa laukoen kahdesti vastustajan ylärimaan.

”Pelissä oli paljon monipuolisuutta ja ottelu oli hyvin meidän kontrollissamme”

Yksi sarjapiste ei kovin paljon lämmittänyt kuopiolaisjoukkueen mieltä. ”Pettynyt olo, kun ei tullut kolmea pistettä. Me olimme tänään parempi joukkue”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi tiivisti päällimmäiset tunnelmat.

”Ensimmäinen puoliaika oli suhteellisen tasaista pelaamista. Me hyökkäsimme hyvin mutta emme vieneet hyökkäyksiä kunnolla loppuun asti. Viimeisellä hyökkäyskolmanneksella jäi viimeinen silaus jotenkin puuttumaan. Toisen puoliajan alku oli meiltä erinomainen ja peli oli hyvässä kontrollissamme aina johtomaaliin asti. Me olimme koko ajan vaarallisia, saatiin haastoja boksiin, syöttöjä maalin eteen ja porukkaa maalille. Siinä oli selkeä ero ensimmäiseen puoliaikaan ja myös puolustaminen oli parempaa”, päävalmentaja kuvaili.

”Sitten johtomaalin jälkeen peliin tuli jonkinlainen off-jakso, jolloin me pelasimme liikaa alaspäin ja sen aikana vastustaja tuli tasoihin. Toinen puolikas oli kovaa tasaista taistelua ja pelissämme oli paljon hyvää varsinkin hyökkäyspelaamisessa. Pienestä se oli taas kiinni, kun meillä oli kaikkiaan neljä ylärimaosumaa. Pelissä oli paljon monipuolisuutta ja ottelu oli kokonaisuudessaan hyvin meidän kontrollissamme. Me pelasimme tänäänkin hyvin ja hopeamitalitaistelua jatketaan tietenkin loppuun saakka”, päävalmentaja lupaa.