SUBWAY Kansallinen Liiga: Åland U taisteli voiton kotikentällään KuPSista

Kuopion Palloseura koki toisen peräkkäisen tappionsa Subway Kansallisessa Liigassa, kun Åland United voitti trillerimäisen ottelun Wiklöf Holding Areenalla tuloksin 4–3 (2–1).

Ottelun ensimmäiset minuutit antoivat suuntaa pelin isosta kuvasta. Åland pyrki prässäämään korkealla ja iskemään nopeilla vastahyökkäyksillä.

Kuopiolaisten moottori käynnistyi hitaasti, eikä valkoisissa pelannut vierasjoukkue saanut luotua vaarallisia tilanteita ottelun alussa. Ottelun 22. minuutilla nähtiin avausmaali. Tuomari vihelsi Åland Unitedille rangaistuspotkun käsivirheestä ja Dana Leskinen ei erehtynyt pilkulta.

Kello kerkesi vanhentua vain kymmenen minuuttia, kun kotijoukkue siirtyi jo 2–0 johtoasemaan. Silja Tuominen teki boksin sisällä hyvän nousun oikealta ja keskitti pallon takatolpalle, jossa Leskinen oli valmiina odottamassa. Åland Unitedin hyökkääjä ei erehtynyt paikasta vaan iski pallon verkkoon ohi KuPS maalivahti Fanny Söderströmin.

Kanarialinnut kuitenkin tekivät kavennusmaalin heti perään kulmapotkusta. Keskuskenttäpelaaja Oona Sirenin laittama pallo kiersi sopivasti takatolpalle, josta albanialainen hyökkääjä Lavdije Begolli puski pallon maaliin. Näissä lukemissa lähdettiin tauolle.

Tauon jälkeen Kuopion Palloseura sai paremmin otetta pelistä ja otti pallonhallinnan itselleen. Kuopiolaisten paremmasta peli-ilmeestä huolimatta ensimmäisen maalin toisella jaksolla teki kotijoukkue. Pelikellossa oli 55. minuuttia kun Törrönen Aada karkasi puolittaiseen läpiajoon ja laukoi pallon kuopiolaisten verkkoon.

Toisen jakson ensimmäinen palkinto keltamustille tuli 66. minuutin kohdalla, kun vaihdosta kentälle tullut Wilma Frosblom pääsi ampumaan kuudentoista rajalta vasurillaan ja tykitti kuopiolaisten ottelun toisen maalin.

Kavennusmaali toi lisävirtaa keltamustille ja paine Åland Unitedin päädyssä kasvoi. Tasoitusmaali tulikin kymmenen minuuttia myöhemmin edellisestä ja maalintekijänä oli jälleen Forsblom. Tilanne syntyi Begollin keskityksestä oikealta laidalta, josta PK-35 Vantaasta Kuopioon siirtynyt Wilma puski pallon varmasti maaliin.

Åland United oli ottelun loppupuolella vierasjoukkuetta väsyneempi ja ilmassa roikkui vahvasti kuopiolaisten maali. Hyvästä painostuksesta huolimatta valkopaitaiset eivät kuitenkaan saaneet palloa maaliin vaan kotijoukkue iski 86. minuutin kohdalla pallon verkkoon. Tilanne syntyi pallon menetyksestä keskialueella, josta ahvenanmaalaiset pääsivät nopeaan vastahyökkäykseen ja Tilda Råtts viimeisteli kotijoukkueen voittomaalin.

”Olen tyytyväinen toisen jakson peli-ilmeeseen”

Tappio oli KuPSin toinen peräkkäinen Kansallisessa Liigassa. Samalla kuopiolaiset menettivät sarjan kärkipaikan, mutta piste-ero sarjakärkeen HJK:iin on vain kolme pistettä.

KuPSin päävalmentaja Ollipekka Ojala oli ottelun jälkeen pettynyt lopputuloksesta.

”Tämä oli nyt toinen peli peräkkäin kärkijoukkueita vastaan ja teimme oman pelimme jälleen vaikeaksi. Vastustajat pääsevät nyt liian helposti tekemään meille maaleja ja kahdessa ottelussa olemme päästäneet kahdeksan kertaa pallon omaan maaliimme. Valitettavasti puolustamme huonosti tilanteita ja vastahyökkäyksiä” Ojala painottaa.

Kuopion Palloseuran toisen jakson peli-ilme kuitenkin saa kiitosta päävalmentajalta.

”Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten nousimme kahden maalin takaa-ajosta rinnalle, mutta valitettavasti se ei riittänyt tänään. Pitää kehua jokaista pelaajaa silti siitä taistelutahdosta, mitä kentällä tänään näimme. Fakta on kuitenkin se, että kolme maalia vieraskentällä pitäisi riittää voittoon, joten valmennuksella on peiliin katsomisen paikka” jatkoi Ojala ottelun kuvailua.

KuPSilla on nyt edessään matkustus takaisin kotikaupunkiin, ja ottelut Kansallisessa Liigassa jatkuvat ensi viikon perjantaina Tampereella. Ottelu pelataan 2. kesäkuuta kello 18:30.