SUBWAY Kansallinen Liiga: Åland U – KuPS 1-1 (0-0)

Hyökkääjä Aino Kröger laukoi arvokkaan tasoitusmaalin Maarianhaminassa

Subway Kansallista Liigaa johtava Kuopion Palloseura jatkoi omaa sarjakauttaan lauantaina yhden sarjapisteen arvoisesti. Wiklöf Holding Areenalla pelattu kahdeksannen sarjakierroksen kärkiottelu päättyi pistejakoon 1-1-lopputuloksella. Kotijoukkue siirtyi toisella puoliajalla 1-0-johtoasemaan Karen Reyesin onnistuttua ensin maalinteossa (51 min). KuPS nousi lopussa tasoihin, kun hyökkääjä Aino Kröger viimeisteli 1-1-osuman (80 min). Sarjan kärkipeli päättyi näin tasapeliin ja joukkueiden välinen piste-ero säilyi edelleen viiden pinnan suuruisena.

Maarianhamina on aina vaikea paikka pelata ja suoraviivaisesti hyökkäävä United oli jälleen odotetun kova vastus. Tasapelipiste maistui hyvältä kuopiolaisjoukkueen keskuudessa. ”Åland pelasi tuttuun tyyliinsä paljon pitkää palloa. Me hallitsimme peliä ja loimme riittävästi maalipaikkoja, nyt me emme onnistuneet niin kovalla tehoprosentilla kuin normaalisti. Nuo maalipaikat olisivat normaalisti riittäneet voittoon, vastustajan maalivahti pelasi tänään hyvin. He tekivät 1-0 ja me tulimme sen jälkeen takaa tasoihin, tyytyväisiä ollaan yhteen pisteeseen”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala kuvaili ottelutunnelmia Maarianhaminasta.

Maalivahti Emma Immonen oli myös tyytyväinen tasuriin. ”Yksi piste saarelta on kotiinviemisiksi ihan hyvin. Täytyy osata kunnioittaa sitä, vaikka voittojahan me aina haluamme. Me olimme useaan otteeseen pelillisesti niskan päällä ja meillä oli omat paikkamme tehdä riittävästi maaleja. Täytyy olla tyytyväinen siihen, että kärkijoukkueitakin vastaan me pystymme säilyttämään oman pelillisen tasomme. Me emme ole hävinneet tässä sarjassa yhtäkään ottelua ja meidän pelimme on hyvin kasassa kaikilla osa-alueilla. Täytyy olla tyytyväinen, vaikka täyttä pistepottia ei tänään tullutkaan”, Immonen muistutti.

KuPS-joukkue onnistui pitämään oman tasonsa hyvänä lauantaisessa vierasottelussaankin. ”Pelisuunnitelman toteuttaminen onnistui hyvin, pelaajat onnistuivat siinä hyvin. Tavoitteena oli ehdottomasti, ettei tätä peliä hävittäisi eikä vastustaja saisi siten meitä kiinni. Tämä on aina vaikea paikka pelata ja tästä meidän on hyvä jatkaa sarjakautta eteenpäin”, Ojala muistuttaa.

KuPS: Emma Immonen, Taryn Jakubowski, Gabriella Cuevas, Nanne Ruuskanen, Maja Göthberg, Anni-Maija Kauppila, Emma Peuhkurinen, Neea Berg (60 min Anni Hartikainen), Lavdije Begolli, Gentjana Rochi, Aino Kröger