Simoluutio jatkuu Savossa – Valakari jatkosopimukseen KuPS:n kanssa!

Loistavaa työtä Kuopion Palloseuran peräsimessä tehnyt Simo Valakari jatkaa KuPS:n päävalmentajana. KuPS ja Valakari ovat solmineet jatkosopimuksen, joka pitää päävalmentajan Kuopiossa ainakin kauden 2023 loppuun.

48-vuotias Helsingin Käpylän kasvatti otti päävalmentajan tehtävät KuPS:ssa vastaan joulukuun alussa 2020. Valakarin alaisuudessa KuPS on pelannut upeaa jalkapalloa ja tuloksellisestikin joukkueen kausi on ollut erinomainen. Toukokuussa KuPS voitti Suomen Cupin finaalissa HJK:n ja varmisti jo hyvissä ajoin paikan kesän 2022 eurokentillä. 

Suomen Cupin voiton jatkeeksi KuPS porskuttaa Veikkausliigassa 10 tappiottoman ottelun putkessa, joista yhdeksän on voittoja. Keltamusta on ottanut vankan aseman sarjataulukon toisella sijalla, eikä kärkipaikalla oleva Helsingin Jalkapalloklubikaan ole vielä karannut tavoittamattomiin.

Kotimaan kenttien lisäksi KuPS on suorastaan häikäissyt eurokentillä. Euroopan Konferenssiliigan karsinnoissa KuPS on edennyt jo viimeiselle, eli playoff-kierrokselle. Eurokentillä KuPS on pitänyt vakaasti kiinni pallonhallintaan perustuvasta pelityylistään ja se on myös ollut KuPS:n kivijalka kivikovissa europeleissä.

Valakarin kanssa nyt tehty jatkosopimus on kestoltaan 2+1 vuotta. Tämä tarkoittaa, että Valakarin sopimus kestää kauden 2023 loppuun, jonka lisäksi osapuolilla on optio yhteen lisävuoteen.

”Haluan voittaa”

Päävalmentaja Valakari myhäilee kahden vuoden jatkosopimusta KuPS:n peräsimessä. Hänen mukaansa joukkueen yhteinen matka on vasta alkutaipaleellaan.

”Olen todella iloinen luottamuksen osoituksesta ja siitä, että saamme jatkaa kohti yhteistä päämääräämme. Näemme seuran ja pelaajien kanssa asian samalla tavalla, meidän yhteinen juttu on vielä tosi pahasti kesken. Näemme, että yhteinen tulevaisuutemme on täynnä hienoja mahdollisuuksia. Tämä kausi on ollut jo tähän saakka upea – Suomen Cupin voittaminen, mahtava eurotaival ja Veikkausliigassa taistelemme kärkipäässä”, Valakari iloitsee.

Päävalmentaja jakaa kiitostaan niin seuralle, pelaajilleen, kuin myös koko valmennusryhmälleen. Työn tekeminen jatkuu entistä kovempana ja Valakarin mukaan joukkueella on mahdollisuus kehittää omaa pelaamistaan vielä huomattavasti.

”Olemme viime aikoina päässeet monipuolistamaan peliämme erilaisten pelaajatyyppien kautta ja sitä kautta reagoimaan otteluiden sisällä. Kaiken takana on kuitenkin oma vahva identiteettimme ja sen aikaan saamisesta olemme kaikkein iloisimpia. Haluamme jatkossa tuoda omaan peruspelaamiseemme vielä lisää vivahteita. Peruspelaamisen kehittäminen vielä korkeammalle tasolle on asia, jonka eteen teemme joka päivä kovasti töitä”, Valakari miettii.

Menestymisen nälkä niin seuralla, kuin sen päävalmentajalla on vain kasvanut hienon kauden myötä. Valakari kertoo haluavansa voittaa asioita KuPS:ssa myös jatkossa. 

”Haluan voittaa! Voittamisen todennäköisyys on paljon suurempi KuPS:n kaltaisessa seurassa. Täällä tiedetään, mitä voittaminen vaatii ja mitä voittamisen eteen täytyy tehdä. Voittaminen on luonnollisesti myös helpompaa hyvien pelaajien kanssa”, Valakari naulaa.

Päävalmentajan jatkosopimuksen myötä KuPS:n joukkueen rakentaminen kaudelle 2022 pääsee myös jatkumaan entistä vahvemmin.