Simo Valakari: ”Peruspelaamisemme taso antaa meille mahdollisuuden kamppailla mestaruudesta”

Veikkausliiga-kauden alkuun on aikaa kaksi ja puoli viikkoa. KuPS:n osalta harjoituskausi on ollut haastavat poissaolojen vuoksi, mutta joukkueen valmennuksessa on kova luotto joukkueen tekemiseen.

KuPS:n edelliset kaksi ottelua ovat sujuneet tuloksellisesti hieman mollivoittoisesti. Turun FC Inter päätti KuPS:n Liigacup-urakan hakemalla Kuopion Lippumäestä 1-3 voiton ja viimeksi KuPS jäi harjoitusottelussa 1-1 tasapeliin KTP:n vieraana.

”On totta, että pre-season ei ole mennyt tuloksellisesti niin kuin olisimme halunneet. Meidän tavoitteemme on voittaa jokainen ottelumme – niin ei ole nyt tapahtunut. Meidän täytyy parantaa omaa pelaamistamme ja tiedämme, missä parantamisen varaa on eniten. Analysoimme tarkasti sitä, mitä olemme tehneet hyvin ja mitä meidän pitää vielä kehittää. Kun teemme omat asiamme tarpeeksi hyvin ja laadukkaasti, tulemme kyllä saamaan hyvän tuloksen”, arvioi päävalmentaja Simo Valakari joukkueensa edesottamuksia.

KuPS:n pelaaminen on ja pelitapa on myös monipuolistunut viime kaudesta. Joukkue on luonut jokaisessa talven ottelussaan vähintäänkin riittävästi maalipaikkoja ottelun voittamiseksi, mutta viimeistely on kaivannut terävöitymistä.

”Olemme pyrkineet löytämään pelaamiseemme lisää vivahteita ja pelimme onkin monipuolistunut viime kaudesta. Murtaudumme monipuolisemmin ja pääsemme viime kautta useammin vaarallisille paikoille. Vastineeksi olemme olleet varsinkin tilanteenvaihdoissa ajoittain liian auki ja sitä kautta meille on tehty liikaa maaleja”, Valakari näkee.

Päävalmentajan mukaan joukkueen menestysresepti tulevalle kaudelle on hyvin yksinkertainen. Joukkue tulee luottamaan omiin vahvuuksiinsa ottelusta toiseen myös jatkossa.

”Meidän voittamisen salaisuutemme on, että luotamme omaan tekemiseemme. Peruspelaamisemme taso antaa meille mahdollisuuden kamppailla voitosta jokaisessa ottelussa ja sitä kautta voimme taistella myös tulevalla kaudella mestaruudesta”, päävalmentaja luotaa.

KuPS kohtaa vielä ennen Veikkausliiga-kauden alkua harjoitusotteluissa Mikkelin Palloilijat, sekä AC Oulun. Kauden ensimmäinen ottelu 2. huhtikuuta Kuopion Väre Areenalla siintää jo joukkueen mielessä, mutta Valakarin mukaan avausottelusta ei kenenkään kannata ottaa suurempia paineita.

”Hävisimme viime vuonna kauden avausottelumme Turussa, mutta se ei määrittänyt kautemme kulkua. Tilanne on sama myös nyt – jos voitamme kauden avausottelumme, ei se tule määrittämään tulevaa kauttamme. Meidän kaikkien tulee nyt pitää pää kylmänä ja keskittyä tekemään joka päivä parhaamme”, Valakari päättää.

Ole mukana keltamustassa tarinassa myös kaudella 2022 – osta kausikorttisi nyt osoitteesta www.tiketti.fi, tai painamalla tästä!