Silva Santos viihtyy Suomen kovassa liigassa

”KuPS on ensimmäinen seurani jossa tosiaan nautin jalkapallon pelaamisesta”

Kuopion Palloseuran uusi pelaajahankinta Ana Paula Silva Santos on noussut nopeasti keltamustan menestysjoukkueen uudeksi tehopelaajaksi. Taitava brasilialaishyökkääjä on tehnyt neljä liigamaalia ja antanut neljä maalisyöttöä pelaamissaan tämän kauden 12 liigapelissä. Kuopiolaisjoukkueen maali- ja pistejahti jatkuu jälleen tämän viikon lauantaina Turun Palloseuran saapuessa vastustajaksi Väre Areenalle.

”Paulinha” on viihtynyt erittäin hyvin uudessa maassa ja uudessa seurassa. ”Pidän todella paljon niin Suomesta kuin seurastakin ja sen henkilöstöstä. Olen sopeutunut todella hyvin tänne. Tämä on ensimmäinen seurani jossa tosiaan nautin jalkapallon pelaamisesta ja olen nauttinut todella paljon olostani täällä”, hyökkääjä toteaa.

”Pidän siitä, että sarjassa on näin paljon kovaa kilpailullisuutta”

Silva Santos pelasi viime vuonna yhden sarjakauden Islannissa ja saapui helmikuussa 2023 Kuopioon. ”Keflavik on ensimmäinen ammattilaisseurani jalkapallossa, sitä ennen pelasin William Carey University-joukkueessa jonka kotipaikka on Mississippi. Islannissa on kylmä ja siellä tuulee aina. Täällä Suomessa on ollut hieman erilaista kuin etukäteen odotin. Viiden täälläolokuukauden perusteella voin sanoa, että suomalaiset ovat olleet erittäin ystävällisiä ja tosi mukavia. Joukkueen pelaajat ovat auttaneet paljon tänne sopeutumisessa ja kaikki ihmiset ovat olleet erittäin ihania”, pelaaja kiittelee.

Silva Santos on päässyt väläyttelemään tämän kauden liigapeleissä kaikille brasilialaisille ominaista henkilökohtaista taituruutta. Maalit ja pisteet eivät kuitenkaan irtoa helpolla Suomenkaan kentillä. ”Suomen liiga on hyvä sarja. Pelaaminen on täällä tasapainoisempaa ja sarja on kilpailullisesti kova. Liigassa on kaksi-kolme muita kovempaa joukkuetta, kuitenkin jokainen liigajoukkue antaa meille aina tosi kovan vastuksen ja haluaa voittaa nimenomaan juuri meidät. Pidän siitä, että sarjassa on näin paljon kovaa kilpailullisuutta”.

”Englanti, Espanja ja Brasilia etenevät pitkälle MM-kisoissa”

”Paulinha” aikoo seurata tiiviisti viime viikonloppuna alkanutta MM-turnausta. Brasilia aloittaa kisat tänään maanantaina kohdaten ensimmäisessä pelissään Panaman.

”Odotan Brasilian menestyvän hyvin. Meillä on nyt aikaisempaan nähden hieman erilainen maajoukkue, jossa on hyvä miksaus niin nuoria kuin kokeneita pelaajia. Tulen seuraamaan MM-pelejä isolla innolla ja tämä futiskesä on hienoa aikaa. Brasilia on miesten kisoissa aina iso ennakkosuosikki, naisten puolella ei niinkään. Me emme ole päässeet vielä esimerkiksi USA:n tasolle, mutta kotimaan oma liigamme on kasvanut todella paljon lyhyessä ajassa viime vuosina ja meillä on käytettävissämme paljon hyviä pelaajia”, hyökkääjä sanoo ja nostaa Martan maajoukkueen isoimmaksi tähdeksi.

”Tämä turnaus on hänelle nyt viimeinen kerta maajoukkueessa. Hän on ollut maailman huipulla jo monta vuotta, on pelannut monessa todella kovassa sarjassa ja on voittanut upealla urallaan paljon. Hän on paitsi kuuluisa pelaaja, myös naisten oikeuksia ajava aktivisti. Hän on aina ollut meidän oma ’kuningattaremme’ ja hän on raivannut meille muille pelaajille tietä tällä polulla jonka me olemme itsellemme valinneet”, Silva Santos muistuttaa ja ryhtyy lopuksi veikkaamaan parhaiden MM-kisajoukkueiden mahdollisuuksia. ”Englannilla on nyt mielestäni iso tilaisuus voittaa mestaruus. Taitava Espanja on myös erittäin hyvä joukkue ja Brasilian odotan etenevän ainakin välieriin saakka neljän parhaan joukkoon”, Paulinha ennustaa.

Pelaajan kummiyritys: