Seitsemän pelaajaa heinäkuun maajoukkuetehtävissä

Kuopion Palloseuran pelaajilla on luvassa tiivis viikko eri maajoukkueiden riveissä

Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran pelaajat pääsevät seuraavan kalenteriviikon aikana osoittamaan osaamistaan useissa eri maajoukkuetapahtumissa. Peräti seitsemän KuPS-pelaajaa on saanut osallistumiskutsun erilaisiin maajoukkuetoimintoihin seuraavan viikon ajaksi.

Hyökkääjä Nanna Savolainen ja puolustaja Niitty Hahl ovat matkustaneet alkuviikolla U19-leirille Eerikkilään. Leirille on kutsuttu kaikkiaan 23 ikäluokan parhainta pelaajaa ja leiri kestää tämän viikon lauantaihin saakka sisältäen kaksi harjoituspeliä. Savolainen on pelannut tällä kaudella seitsemän liigapeliä ja Hahl on pelannut kymmenen liigapeliä KuPS-paidassa tehden yhden liigamaalinkin.

Maalivahti Fanny Söderström, keskikenttäpelaaja Emmi Siren ja hyökkääjä Wilma Forsblom on valittu U23-maajoukkueryhmään, joka leireilee Eerikkilässä ensi viikon maanantaina ja tiistaina 17.-18.7. Söderström on pelannut tällä kaudella yhdeksän liigapeliä, Siren on pelannut kaksi ja Forsblom yksitoista liigapeliä tehden seitsemän liigamaalia. Fanny on torjunut kolme nollapeliä tämän kauden liigassa.

Anni Hartikainen ja Oona Siren Helmareiden matkassa

Laitapelaaja Anni Hartikainen ja keskikenttäpelaaja Oona Siren (kaksikko kuvassa) ovat liittyneet Suomen A-maajoukkueeseen, joka pelaa viikon sisään kaksi kovaa maaottelua. ”Helmarit” pelaa tämän viikon perjantaina vierasottelun Islannissa ja kohtaa ensi viikon tiistaina Skotlannin Tampereella. Molemmat pelaajat ovat esittäneet loistoluokan otteita tämän kauden Subway Kansallisessa Liigassa: Anni on pelannut kymmenen liigapeliä tehden kuusi upeaa maalia ja Oona on pelannut yksitoista liigapeliä tehden kaksi arvokasta liigamaalia.

Siren pääsi tämän vuoden huhtikuussa tekemään oman A-maajoukkuedebyyttinsä, Hartikainen sai nyt ensikutsun Helmareihin. Annin A-maajoukkuedebyytin mahdollista toteutumista pääsee jännittämään livenä YLE:n kautta: YLE Areena välittää Reykjavikissa pelattavan Islanti-ottelun suorana lähetyksenä (klo 20.50 alkaen) ja YLE TV2 televisioi Tampereella pelattavan Skotlanti-ottelun samoin suorana lähetyksenä (klo 18.52 alkaen).

Annin kummiyritys:

Oonan kummiyritys: