Ruotsalaishyökkääjä Philip Hellqvist Kuopion Palloseuraan

Kuopion Palloseura vahvistuu ruotsalaishyökkääjällä. Djurgården-kasvatti Philip Hellqvist siirtyy KuPS:aan 1+1-vuotisella pelaajasopimuksella.

Philip Hellqvist on 29-vuotias Djurgårdenin kasvatti. Hän pystyy pelaamaan hyökkäyksessä useita eri rooleja, mutta parhaimmillaan Hellqvist on puhtaana kärkipelaajana.

184-senttinen ruotsalaishyökkääjä on pelannut viimeisen kauden Koreassa K2-liigassa. 15 ottelussa Chungnam Asanin paidassa Hellqvist onnistui neljästi maalinteossa. 

Aikuisten tasolla Hellqvist debytoi kasvattajaseuransa Djurgårdenin paidassa 17-vuotiaana kaudella 2008. Djurgårdenia Hellqvist edusti kauden 2014 loppuun asti, väliin mahtui yhden kauden mittainen lainasopimus Superettanissa pelanneessa Assyriskassa kaudella 2013.

Kaudelle 2015 Hellqvistin tie vei Itävallan pääsarjaan Wiener Neustadtin riveihin. Debyyttikaudellaan Itävallassa ruotsalainen onnistui neljästi maalinteossa. Edessä oli jälleen seurasiirto, kun samassa sarjassa pelannut Wolfsberger AC kiinnostui ruotsalaisesta. Wolfsbergerissä Hellqvistin paras kausi oli 2017, jolloin hyökkääjä teki jälleen neljä maalia ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä Itävallan Bundesliigassa.

Keski-Euroopan seikkailun jälkeen Hellqvist palasi jälleen Ruotsiin, tällä kertaa pätkäsopimuksella Kalmariin. Kalmarissa Hellqvist jäi vaihtopelaajan rooliin, mutta onnistui yhdeksässä ottelussa kertaalleen maalinteossa. 

Kauden 2018 Hellqvist aloitti Kreikan Super Liigassa PAS Gionninan paidassa. Vastuu jäi kuitenkin Kreikassa vähiin ja seitsemän ottelun jälkeen Hellqvist siirtyi jälleen takaisin Ruotsiin hakemaan peliaikaa, joukkueeksi valikoitui putoamistaistelussa ollut Allsvenskanin Brommapojkarna. Hellqvist pelasi vahvan loppukauden tukholmalaisten riveissä onnistuen 17 ottelussa viidesti maalinteossa ja antamalla kaksi maalisyöttöä. Kausi päättyi kuitenkin pettymykseen, kun Brommapojkarna hävisi putoamiskarsinnassa AFC Eskilstunalle ja putosi sarjaporrasta alemmas Superettaniin.

Hellqvist jatkoi kaudella 2019 Bromman paidassa ja Superettanissa verkko heilui ruotsalaisen toimesta. Seitsemän maalia ja kaksi maaliin johtanutta syöttöä ei kuitenkaan riittänyt joukkueelle, kun Bromma sukelsi kauden päätteeksi tippumalla jälleen sarjatasoa alemmas. 

Hellqvist oli nuorena Ruotsin juniorimaajoukkueiden vakiokasvo, mutta aikuisurallaan hän ei ole pystynyt vielä lunastamaan täyttä potentiaaliaan. Ruotsin Allsvenskanin otteluita Hellqvistillä on yhteensä 125.

”Tulin tänne voittamaan”

Ruotsalainen tuo KuPS:lle erinomaisen vaihtoehdon hyökkäyspäähän. Hellqvist liikkuu hyvin ja tekee älykkäitä ratkaisuja hyökkäyspäässä. Hänellä on myös erittäin hyvä oikean jalan laukaus. Hellqvist itse lataa tulevalle kaudella kovia odotuksia.

”On hienoa olla täällä ja odotan jo, että pääsen näyttämään osaamiseni kentällä. Joukkue vaikuttaa kovatasoiselta ja haluan auttaa sitä olemaan entistäkin parempi. Tulin tänne voittamaan”, Hellqvist lataa.

Ruotsalainen on harjoitellut joukkueen vahvuudessa kuluneen viikon ajan. Juuri harjoituskentällä nähdyt otteet vakuuttivat KuPS:n valmennusjohdon. Hellqvist itse kokee KuPS:n ammattimaisena seurana, jossa hänet on otettu lämpimästi vastaan.

”Meillä on erittäin hyvä joukkue ja seurassa kaikki on hoidettu todella ammattimaisesti. Ihmiset seurassa ja ympärilläni ovat ottaneet minut äärimmäisen lämpimästi vastaan ja auttaneet minua arjen askareissani. Olen myös vaikuttunut valmennuksesta, harjoitukset ovat olleet laadukkaita. Lauantaina on heti tärkeä cup-ottelu, josta totta kai toivon saavamme hyvän tuloksen”, Hellqvist päättää.