Rochi räjäytti riemun kattoon Lodzissa

Valokuvat: Miska Savolainen / Mideas

”Anderlecht-ottelu on paras pelini koskaan ja elämäni paras muisto”

Suomen mestarijoukkue Kuopion Palloseura saavutti sunnuntai-iltana uutta kuopiolaista jalkapallohistoriaa etenemällä jatkoon mestareiden liigassa. Puolassa pelattu alkukarsintaturnaus päättyi kuopiolaisten riemukkaisiin voitonjuhliin suurseura RSC Anderlechtin kukistuttua dramaattisessa rangaistuspotkukilpailussa.

Hyökkääjä Gentjana Rochi oli keltamustan ehdoton tähtipelaaja Lodzin sateisessa illassa. Rochi viimeisteli toisella puoliajalla rangaistuspotkusta 1-1, puski jatkoajan lopussa 2-2 ja latasi rankkarikisassa ensimmäisenä vetäjänä 1-0. KuPS voitti pilkut 4-3 edeten jatkoon toiselle karsintakierrokselle, jonka kaksiosaiset otteluparit arvotaan perjantaina 1. päivänä syyskuuta. Ensimmäiset osaottelut pelataan syyskuun 20.-21. päivinä ja toiset osaottelut pelataan syyskuun 28.-29. päivinä.

”Jatkoajallakin uskoin edelleen, että me hoidamme sen pelin”

Rochi oli äärettömän onnellinen raskaan sunnuntai-illan päättyessä voitokkaaseen lopputulokseen. ”Meillä oli paljon paikkoja ratkaista peli jo aiemmin. Toisen puoliajan viimeisellä kymmenminuuttisella me olimme aika väsyneitä, mutta silti ajattelin että me hoidamme tämän ottelun. Jatkoajallakin 2-1-tilanteessa uskoin edelleen samoin ja tasoituksen jälkeen tiesin, että me voitamme. Voitto osoitti kaikille, miten paljon me teemme töitä ja miten jokainen pelaaja antaa kentällä aina 100% itsestään”, hyökkääjä muistuttaa.

KuPS aloitti ensimmäisen puoliajan hyvällä itseluottamuksella. ”Meillä oli alussa pari hyvää paikkaa, me hyökkäsimme ja pelasimme omaa peliämme. Toisella puoliajalla ryhdyin muistelemaan sitä, miten paljon me olemme tehneet töitä pre-seasonilla tämän eteen ja että meidän täytyy nyt näyttää kaikille, miten paljon tämä merkitsee meille. Toisella puoliajalla meillä oli enemmän pallonhallintaa ja hyviä paikkoja. Jatkoajalla halusin todella voittaa sen pelin. En kovin usein tee puskemalla maaleja ja kun näin pallon verkossa, räjähdin kirkumaan ja ryntäsin juhlimaan yhdessä vaihtopenkin kanssa. Tunne oli aivan uskomaton ja olin niin onnellinen”, hyökkääjä iloitsee.

”Tällä joukkueella me voimme yllättää ja tehdä historiaa”

Rochi pääsi rankkarikisassa vetämään ensimmäisen pilkun onnistuen hienosti. Belgialaisten viimeinen veto nasahti ylärimaan ja kuopiolaisten riemukkaat voitonjuhlat pääsivät sen jälkeen alkamaan. Gentjana nautti syystäkin jokaisesta ilon hetkestä.

”Me olemme aiemmin hävinneet monta rangaistuspotkukisaa, nyt me voitimme sen. Se ottelu on paras pelini koskaan ja elämäni paras muisto. Tällä joukkueella me voimme tehdä vielä paljon parempaa ja yllättää niin Kuopio kuin koko Suomi. Me voimme tehdä historiaa ja me jatkamme eteenpäin omaan hyvään potentiaaliimme luottaen”, hyökkääjä toteaa. Hän toimii kuopiolaisseuran läheisen ja merkittävän yhteistyökumppanin Genelecin kummipelaajana.