Puuveistos Kuopion Palloseuran juhlavuoden kunniaksi

Jalkapallon suuri ystävä, palomies Jesse Korhonen veisti Kuopion Palloseuralle upean puuveistoksen juhlistaakseen seuran satavuotista taivalta. 

Veistos on kunnianosoitus kaikille KuPSin pelaajille, toimihenkilöille sekä kannattajille kautta historian. Veistoksen muodot on alkuun veistetty moottorisahalla, jonka jälkeen ne on viimeistelty hiomakoneella. Loppusilauksena veistos on pintakäsitelty. Jesse Korhonen on Nilsiän Pallo-Haukkojen kasvatti ja pelasi seurassa 5-vuotiaasta aina aikuisiälle asti. Nykyisin Korhonen on jalkapallon parissa omien lastensa harrastusten kautta, joten jalkapallo on edelleen osana elämää.

Korhonen veistää teoksensa moottorisahalla. Hän päätyi puunveiston pariin sattumalta kolme vuotta sitten, kun hän polttopuita sahatessaan päätti kokeilla muotoilla isosta pölkystä karhun. Korhosen mukaan puunveisto vei hänet sillä kertaa mennessään. Hänen mielestään veistämisessä hienoa on se, että jokaisen työn alussa saa haastaa itsensä uudelleen. Moottorisaha sekä puu ovat tuntuneet luontevalta tavalta tehdä taidetta. Korhonen kuitenkin korostaa moottorisahan turvallisen käytön tärkeyttä. Puu on elävä materiaali, joten työturvallisuuden takaamiseksi on tärkeää ennakoida materiaalin käyttäytymistä. Luonto on lähellä Korhosen sydäntä, joten veistokset ovat usein eläinaiheisia. 

Korhosen töitä voi seurata hänen nettisivuillaan www.sahaveisto.fi sekä Instagramissa nimimerkillä @carving_korhonen. Hän osallistuu myös alan kilpailuihin Suomessa. 

Kuopion Palloseura kiittää Jesse Korhosta mahtavasta veistoksesta!