Otteluraportti: Young Boys oli liian kova pala KuPS:lle

Kuopion Palloseura kärsi tappion Konferenssiliigan 3. karsintakierroksen avausosaottelussa sveitsiläiselle BSC Young Boysille maalein 0-2 (0-2). Vieraat naulasivat molemmat maalinsa pelin avausjaksolla.

KuPS:n kannalta iloisimmat uutiset kuultiin ottelun alla, kun loukkaantumisista kärsineet Paulo Ricardo ja Anton Popovitch palasivat joukkueen vahvuuteen. Ricardo otti suoraan paikkansa avauskokoonpanossa ja Popovitch vaihdettiin kentälle heti toisen jakson alkuun.

Berniläisvieraat näyttivät heti ottelun ensiminuuteilta lähtien omaa laatuaan. Joukkueen pallollinen pelaaminen oli monipuolista ja pallottomana todella aktiivinen prässi teki KuPS:n pelinavaamisesta liki mahdotonta. Keltapaidoilla oli suuria vaikeuksia päästä kontrolloidusti vieraiden prässin alta pois ja siten KuPS:n pallonhallintajaksot myös jäivät liian lyhyiksi. Paine pysyi käytännössä koko ottelun ensimmäinen puoliajan kuopiolaisten alueella.

Ottelun voittomaali syntyi pelin 25. minuutilla. Unkarilaiserotuomari Gergo Bogár näki toppari Paulo Ricardon rikkoneen vieraiden Jean-Pierre Nsamea rangaistusalueella ja osoitti rangaistuspotkua. Vihellys oli kova tuomio varsin hentoisesta osumasta, mutta se ei tilannetta kääntänyt. Nsame asettui itse laukomaan ja sijoitti pallon varmasti ohi KuPS-vahti Johannes Kreidlin.

Jakson loppua kohti myös kuopiolaiset saivat hetkellisesti pientä otetta pelistä, mutta kunnolla kanarialinnuteivät päässeet hätyyttelemään maalivahti David von Ballmoosia

Vieraat iskivät vielä viisi minuuttia ennen avausjakson loppua toistamiseen, kun Meschack Elia uunotti KuPS-puolustuksen ja latasi voimalla pallon etuylänurkkaan.

Toisen jakson alkuun KuPS otti triplavaihdon ja puoliajan ensimmäinen varttitunti olikin kuopiolaisilta todella pirteä. Vieraat laskivat myös hieman omaa prässitasoaan ja KuPS pääsi pelaamaan entistä enemmän omaa peliään. Ratkaisevat viimeiset syötöt eivät kuitenkaan napsuneet omille, eikä maalivahti von Ballmoos joutunut venymään ottelussa yhteenkään huipputorjuntaan.

Young Boys pelasi toisella puoliajalla järkevästi. Se piti palloa ja laittoi KuPS:n jälleen puolustuskannalle. Keltapaidat eivät saaneet enää vahvan aloituksen jälkeen kunnollista kirivaihdetta silmään ja loppunumerot kirjattiin ansaitusti vieraille maalein 0-2.

Toinen ja ratkaiseva osaottelu pelataan viikon päästä torstaina Bernin Stadion Wankdorfilla

KuPS:n kokoonpano Young Boys-ottelussa:

Johannes Kreidl, Henri Toivomäki, Paulo Ricardo, Musah Nuhu, Daniel Carrillo, Henry Uzochukwu (46’ Taneli Hämäläinen), Sebastian Dahlström (46’ Anton Popovitch), Jaakko Oksanen (73, Clinton Antwi), Gabriel Bispo (46’ Filip Valencic), Tim Väyrynen (73’ Christian Tue Jensen), Janis Ikaunieks