Otteluraportti: Voittoputki sai jatkoa AC Oulua vastaan – puhtaan pelin KuPS lohkovoittoon.

Kuopion Palloseura päätti Suomen Cupin lohkovaiheen voitokkaasti. Päätöskierroksen ottelussa KuPS nujersi AC Oulun maalein 1-0 (0-0). Ottelun ainoasta maalista vastasi avauskokoonpanoon noussut Jiri Nissinen.

Ottelu alkoi kuopiolaisittain vahvasti. KuPS hallitsi palloa suvereenisti, mutta AC Oulun tiivis puolustus esti keltapaitoja pääsemästä huippupaikoille.

Lähimpänä maalintekoa ensimmäisellä jaksolla oli KuPS:n Santeri Haarala. Kuudennella peliminuutilla Haarala loi itselleen vetopaikan, mutta tulinen laukaus pysähtyi oululaisten maalin poikkipuuhun.

Oululaiset tyytyivät puolustamaan syvällä ja KuPS pääsi pyörittämään peliä varsin vapaasti. Maalipaikoille murtautuminen oli kuitenkin liki mahdottomuus vahvasti puolustanutta vierasjoukkuetta vastaan.

Toiselle puoliajalle KuPS tuli myrskyn lailla. Toista puoliaikaa oli pelattu vasta puolisen minuuttia, kun Anton Popovits nosti pallon oikealla laidalla pystyyn ampaisseelle Saku Savolaiselle. Savolaisen kova ja matala keskitys tavoitti maalin edestä Santeri Haaralan, jonka ohjauksen eteen venyi kuitenkin AC Oulun maalivahti Juhani Pennanen. Pennasen epäonneksi irtopalloon ennätti ensimmäisenä Jiri Nissinen, joka tälläsi voimalla pallon etunurkasta sisään ja KuPS:n 1-0 johtoon.

Toinen puoliaika pelattiin hyvin samankaltaisella kaavalla, kuin avausjaksokin. KuPS hallitsi ottelun tapahtumia ja kontrolloi peliä, joskin vieraat aktivoivat hieman omaa pelaamistaan tappioasemassa. KuPS:n maalissa Otso Virtanen selvisi ottelusta ilman yhtään kunnollista torjuntaa.

KuPS:lla oli vielä muutama puolittainen maalipaikka toisella puoliajalla, mutta lisämaaleja ei ottelussa enää nähty. 1-0 voitolla KuPS piti paikkansa C-lohkon paalupaikalla ja etenee näin suoraan kahdeksan parhaan joukkoon. Lohkon kakkospaikalle nousi Seinäjoen Jalkapallokerho, joka voitti omassa ottelussaan Ilveksen 3-0.

Valakari tyytyväinen puolustustahtoon

KuPS voitti Suomen Cupissa kaikki C-lohkon kolme otteluaan. Cup-avauksessa kaatui vieraissa Ilves 2-0, seuraavaksi SJK kotihallissa 5-2 ja viimeisimmäksi AC Oulu. Kuopiolaisten pelaamisessa on nähty monipuolista hyökkäyspelaamista, mutta suurimman vaikutuksen on tehnyt joukkueen tasapainoinen puolustuspelaaminen.

Puolustuksen toimivuutta myhäili myös KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari:

”Tämä oli meiltä hyvä 1-0 voitto. Onnistuimme tekemään hyökkäyspäässä tarvittava maali, mutta ennen kaikkea olen tyytyväinen puolustukseen. Näytettiin tänään koko joukkueen tahtotilan puolustaa, emmekä päästäneet vastustajaa tänään oikeastaan mihinkään. Lohkon voittaminen kolmella voitolla on kova suoritus”, Valakari iloitsee.

KuPS:n joukkueesta myös välittyy vahva kuva siitä, että joukkue on jo helmikuussa poikkeuksellisen yhtenäinen ja hyvähenkinen nippu. Samaa mieltä on myös joukkueen päävalmentaja:

”Poikien tekemistä on kiva katsoa ja olen todella tyytyväinen siihen tasoon, millä he hommia tekevät. Pelikentällä ja harjoituksissa tapahtuu paljon todella hyviä asioita. Pelaajat ovat nöyriä tekemään töitä ja joukkueessa on erinomainen ryhmädynamiikka”, päävalmentaja myhäilee.

KuPS on pelannut tammikuun puolivälistä lähtien jokaisena lauantaina. Suomen Cupin puolivälieräottelua odotellessa Keltamusta aikoo jatkaa rutiinia pelaamalla viikoittaisen harjoitusottelun.

”Ensi lauantaina pelataan harjoitusottelu Hakaa vastaan. Sen jälkeen pitää vielä sopia ainakin yksi treenimatsi ennen cupin jatkopelejä. Työnteko jatkuu normaaliin tapaan, että saavutamme omat tavoitteemme”, Valakari kertoo.

KuPS:n avauskokoonpano

Otso Virtanen, Henri Toivomäki, Diogo Tomas, Taneli Hämäläinen, Saku Savolainen (80’ Iiro Järvinen), Anton Popovits, Nana Boateng (62’ Axel Vidjeskog), Jiri Nissinen, Urho Nissilä (72’ Tommi Jyry), Jordan Sebban (62’ Arttu Heinonen), Santeri Haarala (80’ Eetu Rissanen)