Otteluraportti: Savolainen puski jälleen Klubin nurin

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakauden 2024 avausottelu päättyi voitokkaisiin tunnelmiin Väre Areenalla, kun KuPS voitti HJK:n lukemin 3-1 (1-0).

Ennakko-odotukset povasivat lauantain avausottelusta erittäin kovaa ja tasaista ottelua, mutta aivan sellaista ei nähty. Kuopion Palloseura hallitsi ottelua molemmilla jaksoilla ja iski ratkaisevat maalit erikoistilanteista.

Veikkausliigan mestarisuosikki HJK astui kentälle vaisusti ja kuopiolaiset ottivat pelinhallinnan itselleen heti alkuvihellyksestä alkaen. KuPS sai paineen avulla painettua palloa vieraidensa alueelle ja sitä kautta erikoistilanteita, jotka lopulta tuottivat tulosta. HJK pystyi kuitenkin luomaan vaarallisia vastahyökkäyksiä läpi pelin ja tietysti myös ajoittain pitämään pallonhallinnan itsellään.

Kuopion Palloseuran avausmaali nähtiin ottelun 25. peliminuutilla kun Clinton Antwi keskitti loistavan kulmapotkun ja pallo leijaili Saku Savolaisen päähän. Saku sai osuman palloon ja pienen kimmokkeen kautta pallo meni aina maaliin asti. Näin kuopiolaiset ottivat 1-0 johtoaseman ja näissä lukemissa lähdettiin tauolle.

Toiselle jaksolle lähtiessä HJK pääsi hieman paremmin peliin mukaan, mutta isossa kuvassa silti peli oli kuopiolaisten hallussa. Ottelun toinen maali oli lähes kopio ensimmäisestä maalista, sillä Antwi antoi jälkeen kulmapotkun ja Savolaisen Saku puski pallon maaliin. Pelikellossa oli tällöin 67. minuuttia.

Ottelun viimeinen niitti nähtiin 15 minuuttia myöhemmin, kun Kuopioon palannut Petteri Pennanen tykitti upealla vedollaan kuudentoistarajalta pallon yläriman kautta maaliin. Pitkä ja tunteikas tuuletus kuopiolaisyleisön edessä kertoi kaikille, että kapteeni on palannut Kuopioon.

HJK teki vielä kavennusmaalin, kun peliä oli pelattu täydet 90. minuuttia ja kahdeksan lisäminuuttia. David Ezeh pääsi tuikkaamaan pallon maaliin ja kaventamaan lukemiin 3-1, joka oli samalla ottelun lopputulos.

Kuopiolaiset debytantit loistivat kentällä

Kuopion Palloseuralla oli avauskokoonpanossa neljä Veikkausliigadebytanttia: Matias Siltanen, Otto Ruoppi, Joslyn Luyeye-Lutumba sekä Paul Ogunkoya. Lisäksi vaihdosta kentälle saatiin ottelun aikana yksi debytantti lisää, kun Muritala Mohammed tuli kentälle ottelun viimeisillä minuuteilla.

Kaiken kaikkiaan tulokkaat esittivät loistavia otteita läpi ottelun ja nyt jos joskus on selvää, että kuopiolaisen jalkapalloilun tulevaisuus on valoisa. Varsinkin Matias Siltanen pelasi vakuuttavan ottelun ja palkinnoksi esityksestä tuli Ruudun kaksi tähteä. Ruoppi kommentoi ottelun jälkeen medialle, että ottelu jännitti, mutta pelisuorituksissa se ei kuitenkaan näkynyt.

Lisäksi haluamme kiittää Kuopion Kaupunkia, joka oli tehnyt loistavaa työtä Väre Areenan ympäristön kuntoon saamiseksi ottelua varten.

Katso ottelun lehdistötilaisuus tästä: