Otteluraportti: Otso Virtanen nousi sankariksi rangaistuspotkukilpailussa – KuPS välieriin Suomen Cupissa!

Kuopion Palloseura venyi voittoon Suomen Cupin puolivälierissä Valkeakosken Tehtaan Kentällä, kun KuPS kaatoi FC Hakan lopulta rangaistuspotkukilpailun jälkeen 2-3 rp. (1-1). KuPS:n sankariksi nousi rankkareissa maalivahti Otso Virtanen, joka torjui kaksi Hakan pilkkua.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli vallitseva hellekeli huomioon ottaen jopa yllättävän vauhdikas. KuPS haki pallonhallinnan itselleen, mutta pallon saadessaan myös kotijoukkue Haka pyrki ajoittain myös pallonhallintajaksoihin.

Ottelun ensimmäinen täysosuma nähtiin reilun 10 minuutin pelin jälkeen. Janis Ikaunieks lähetti oikealta laidalta tarkan syötön pystyyn juosseelle Tim Väyryselle. Haka-puolustus joutui rikkomaan maalintekoa yrittänyttä KuPS-hyökkääjää rangaistusalueen sisällä ja pallo vietiin 11-metriin. Väyrynen laukoi täplältä pallon varmasti maaliin ja keltapaidat siirtyivät johtoon.

Varsinkin ottelun ensimmäisen jakson alkupuolisko oli kuopiolaisilta erittäin vahva ja kanarialinnut pyörittivät ajoin hyvinkin näyttävää syöttöpeliä.

Avausjakson edetessä myös kotijoukkue Haka antoi viitteitä omasta vaarallisuudestaan. Kun pelikellossa oli 31. minuuttia KuPS-puolustus nukahti pahemman kerran, Logan Rogerson kirmasi karkuun nokikkain KuPS-vahti Otso Virtasta vastaan ja sijoitti varmasti tasoituksen.

Ottelun toiselle jaksolle kuopiolaiset tulivat jälleen tulisesti. Vain parin minuutin pelin jälkeen Gabriel Bispo karkasi vasemmalta laidalta, leikkasi rangaistusalueelle ja täräytti tulisesti pallon etunurkasta sisään ja KuPS:n jälleen johtoon.

Toisen puoliajan alku oli jälleen KuPS:n selvää hallintaa, mutta pallonhallinnasta huolimatta huippuvaarallisille paikoille joukkue ei päässyt.

Ja kuin peilikuvana avausjaksoon Haka alkoi toisen nelivitosen edetessä saada pelistä jälleen parempaa otetta. Kotijoukkueen työ palkittiin noin 20 minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Logan Rogersonin matalaan keskitykseen kurotti ensimmäisenä Hakan maalitykki Lee Erwin, joka ohjasi tasoituksen.

Tasoitusosuman jälkeen KuPS hyppäsi jälleen kuskin paikalle ja latasi kovaa painetta kotijoukkueen alueelle. Lisämaaleja ei kuitenkaan enää 90-minuuttisen aikana nähty ja näin pelissä siirryttiin suoraan rangaistuspotkukilpailuun.

Niin kuin niin monta kertaa aiemminkin, rankkareissa sankarin viitan harteilleen ryöväsi kuopiolaisten maalivahti Otso Virtanen. Virtanen nappasi heti ensimmäisessä parissa Lee Erwinin kudin kiinni ja Hakan neljäntenä laukojana kokeillut Salomo Ojala joutui myös tunnustamaan Virtasen paremmakseen. Kun KuPS:sta onnistuivat vuoron perään Tim Väyrynen, Sebastian DahlströmAnton Popovitch, sekä Diogo Tomas alkoivat kuopiolaisjuhlat Tehtaan Kentällä.