Otteluraportti: Minimitulos Luxemburgista – ratkaisu nähdään ensi viikolla Väre Areenalla

Kuopion Palloseuran taival vuoden 2024 Konferenssiliigan karsinnoissa potkaistiin käyntiin Luxemburgissa, kun FC UNA Strassen isännöi kuopiolaisia Stade Municipal de Differdangella. Ottelussa ei maaleilla juhlittu, vaan taistelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Keltamustan tie Konferenssiliigan karsinnoissa alkoi tänä vuonna 1. karsintakierrokselta, jolle arvottiin vastustajaksi Luxemburgilainen FC UNA Strassen. Otteluparin ensimmäinen kohtaaminen nähtiin tänään Luxemburgissa, joka näytti alun jälkeen erittäin positiiviselta.

Kentälle asteli virkeä valkoisiin pukeutunut KuPS, joka otti pallonhallinnan itselleen heti aloitusvihellyksestä alkaen. Kotijoukkue FC UNA Strassen tyytyi pitämään muotonsa hyvin alhaalla eikä prässistä ollut tietoakaan. Kuopiolaiset eivät kuitenkaan pystyneet murtamaan Strassenin puolustusta eikä sen myötä vaarallisia maalipaikkoja esiintynyt.

Lähimpänä maalintekoa ensimmäisellä nelivitosella kävi Saku Savolainen, joka nosti pallon pienestä kulmasta ohi punamustiin pukeutuneen kotijoukkueen maalivahdin, mutta kuopiolaisten epäonneksi pallo osui vain ylärimaan. UNA Strassen vastaavasti onnistui koko ensimmäisellä jaksolla rakentamaan vain yhden vaarallisen vastahyökkäyksen, jonka Johannes Kreidl kuitenkin hoiti ilman ongelmia.

Toisella jaksolla pelinkuva ei alkuun muuttunut, mutta pelin edetessä kotijoukkue pystyi rakentamaan enemmän hyökkäyksiä kuin ensimmäisellä nelivitosella.

Ottelu kuitenkin muuttui täysin 75. peliminuutilla, kun Ibrahim Cisse hölmöili itselleen suoran punaisen. Vajaalle joutunut KuPS kuitenkin pysyi pelissä hyvin mukana, vaikkakin Kreidl joutui venymään muutaman kerran huipputorjuntoihin.

Maaleja ei ottelussa nähty, jonka myötä otteluparin toiseen kohtaamiseen lähdetään puhtaalta pöydältä. Toinen osaottelu pelataan Väre Areenalla ensi viikon torstaina kello 18:00, liput otteluun myy tuttuun tapaan tiketti.fi