Otteluraportti: Loistava peliesitys ei tuonut pisteitä kuopiolaisille

Veikkausliigan tulikuuma Mestaruussarja sai jatkoa, kun Ilves isännöi Tammelan Stadionilla kuopiolaisia. Suomen Cupin finaalista palautunut KuPS esitti kentällä hyviä otteita, mutta ottelun ainoasta maalista vastasi kotijoukkue.

Ennakkoasetelmat ottelulle olivat herkulliset: Mestaruussarjan käänteentekevä ottelu oli tiedossa ja molemmilla joukkueilla oli paljon voitettavaa. Keltamusta olisi voitolla karannut viiden pisteen karkumatkalle ja vastaavasti kotijoukkue Ilves nousisi voitolla mukaan mestaruuskamppailuun.

Tuomarin vihellettyä pilliin ottelun aloituksen merkiksi oli katsomoihin kavunnut vajaa 6 000 katsojaa. Paikalle saapunut yleisö saikin sitä mitä halusi – erittäin viihdyttävänä ja laadukkaan kahden kärkijoukkueen kohtaamisen.

Ottelun ensimmäiset 15 minuuttia oli kotijoukkueen hallintaa, mutta sen jälkeen KuPS pääsi peliin mukaan. Ensimmäisen nelivitosen vaarallisimmat maalipaikat tarjoili vierasjoukkue, mutta kuopiolaisten epäonneksi pallo kävi vain osittain maaliviivan paremmalla puolella sekä ylärimassa.

Kotijoukkueella vastaavasti oli sitä kuuluisaa tuuria mukana, mutta vanha sanontakin sen meille kertoo, että tuurikin on ansaittava. Keskikentällä tapahtuneesta pallonmenetyksestä alkanut tilanne päätyi oikealle laidalle Oiva Jukkolalle, joka ampui oikealla jalallaan boksin tuntumasta. Kuopiolaisten epäonneksi pallo otti matkalla kaksi kimmoketta, joiden myötä pallo pomppasi maalivahti Johannes Kreidlin yli.

Enempää ensimmäisellä jaksolla ei maaleja nähty ja tauolle lähdettiin kotijoukkueen johtoasemassa.

Toisella jaksolla pelinkuva ei suuremmin muuttunut: vierasjoukkue oli pienoisesti niskan päällä, mutta kotijoukkue pystyi rakentamaan myös hyvännäköisiä tilanteita. Varsinkin lopussa KuPS nostettua riskitasoa alkoi myös Ilvekselle syntyä nopeita vastahyökkäyksiä.

Lähellä tasoitusmaalia KuPS kävi toisella jaksolla. Ruotsalaishyökkääjä Ousmane Diawaran alakulmaan suuntautuneen vedon torjui Otso Virtanen, Axel Widjeskogin ohi mennyt pusku sekä lisäminuutilla tapahtunut Jonathan Muzingan yli suuntautunut veto takatolpalta alleviivaavat sitä, että paikkoja kuopiolaisilla oli.

Ottelun loppulukemaksi kuitenkin jäi kirvelevä 1–0 tappio, vaikka ottelun lähtökohtiin peliesitys oli oikein mallikas. Tappiosta huolimatta mestaruus on täysin kuopiolaisten omissa käsissä ja seuraava ottelu nähdään Väre Areenalla sunnuntaina 29. syyskuuta, kun FC Haka saapuu Kuopioon.

Päävalmentaja Jani Honkavaara oli ottelun jälkeen luonnollisesti pettynyt ja epäuskoinen ottelun lopputulokseen.

”Karvaalta maistui tämä tappio. Meillä oli runsaasti paikkoja tehdä tänään edes se yksi maali, mutta otetaan tämä tappio vastaan ja jatketaan taistelua”, tiivisti Honsu mietteet pelin jälkeen.